"CILJ JE DA OPŠTINA PONOVO POČNE NORMALNO DA RADI"

Ivanović za "Vijesti": Neću likovati nad tuđim greškama

„Moramo se više poštovati u političkoj borbi i sučeljavanju argumenata, odgovornost je velika na svima”, rekla je Anđela Ivanović komentarišući prebijanje građana, bacanje suzavca i hapšenja, posebno Dragana Krapovića

25302 pregleda 716 reakcija 86 komentar(a)
Anđela Ivanović, Foto: Luka Zeković
Anđela Ivanović, Foto: Luka Zeković

Marko Carević je u Budvi napravio nikad veće podjele na Srbe i Crnogorce, Budvane i one koji to nijesu, na vjernike i nevjernike. Svi jednako plaćamo cijenu njegove sujete i želje da vlada, rekla je za “Vijesti” liderka Crnogorske Anđela Ivanović, koju je u subotu, na zatvorenoj sjednici, odbornička većina izabrala za predsjednicu budvanskog parlamenta.

Ona je to kazala odgovarajući na pitanje - da li je bio neophodno da Budva plati ovoliku cijenu u događajima prethodnih dana, posebno jer su izbori za dva mjeseca.

Ivanović kaže da je njen cilj da Opština ponovo počne normalno da radi i da se smire tenzije.

“Mislim da građani to zaslužuju, sezone nema, kriza nas sve očekuje, a račun Opštine je još uvijek blokiran i plate su neizvjesne. Izlazak iz krize zavisi od svih aktera političkog života u Budvi, a vrijeme će pokazati kome su važni Opština i građani, a kome izborna kampanja“, rekla je ona.

Upitana zbog čega je bila neophodna sjednica parlamenta u Turističkom naselju ”Slovenska plaža”, odnosno zašto nova skupštinska većina nije sačekala nastavak skupštinske sjednice koja je bila zakazana za 29. jun, Ivanovićeva je kazala da je bio prekršen zakon.

„Jasno je da je Zakon o lokalnoj samoupravi prekršen u trenutku kada nama odbornicima nije dozvoljeno da se o pitanjima koja su bila na dnevnom redu izjasnimo u roku od 30 dana. Sasvim je jasno da nastavak nikad ne bi bio održan i da su naše kolege radile sve da nas onemoguće da se izjasnimo o pitanjima koja su bila na dnevnom redu“, istakla je ona.

Plaćamo cijenu Carevićeve želje da vlada”: Anđela Ivanović (u sredini) sa kolegama
Plaćamo cijenu Carevićeve želje da vlada”: Anđela Ivanović (u sredini) sa kolegamafoto: Vuk Lajović

Ivanovićeva nije komentarisala to što je nedavno promijenjen Zakon, pa je rok za sjednicu produžen do tri mjeseca.

Upitana da prokomentariše prebijanje građana, bacanje suzavca i hapšenja, posebno bivšeg gradonačelnika Dragana Krapovića, Ivanović je kazala da „nikad nije, pa ni sada neće likovati nad tuđim problemima i greškama“.

„Moramo se više poštovati u političkoj borbi i sučeljavanju argumenata, odgovornost je velika na svima”, zaključila je Ivanović.

Zamoljena da odgovori da li je imala neprijatnosti zbog načina na koji su smijenili Carevića i Radovića ili je bivši v.d. gradonačelnika i funkcioner Crnogorske Vladimir Bulatović platio sav ceh, Ivanović je naglasila da su Bulatović i njegova porodica doživjeli neprijatnosti sasvim nezasluženo.

„Radi se o skromnom i dobrom čovjeku za kojeg niko ne može reći da je lopov! Dao je mnogo ovome gradu i sigurna sam da će doći vrijeme kada će mnogi morati da mu se izvinjavaju. Imala sam i ja neprijatnosti, ali ne u mjeri u kojoj ne mogu da podnesem. Više je ipak bilo onih drugih komentara koji potvrđuju da su naše odluke bile ispravne“, tvrdi Ivanović.

Bulatovića su građana u više navrata vrijeđali, njegov auto gađali jajima, pa ga je policija čuvala i u policijskoj stanici.