Građani tražili da uđu u Opštinu Budva da plate porez, obezbjeđenje ne da: "Prestanite da kršite prava"

"Odblokirajte Opštinu, otvorite Građanski biro. Opština je za sve građane, nije za odabrane, a sigurno ne samo za političare. Mi smo Opština, građani su Opština, a vi bi trebalo da budete u službi svih građana", poručio je u ime građana Nemanja Đorđević.

28119 pregleda 517 reakcija 48 komentar(a)
Građani ispred zgrade Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Građani ispred zgrade Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.07.2020. 09:18h

"Demolirali ste Opštinu sada liči na državu", "Budva metropola oslobođenja", "NKT- SDT sloboda narodu, "Građani su Opština", Sloboda se ne kupuje nego osvaja", "Ispred Opštine su ljudi, u Opštini kriminalci, "Odblokiraj grad odblokraj državu", poruke su sa performansa grupe građana koji je izveden danas ispred policijskog kordona koji se nalazi ispred zgrade Opštine Budva.

Gradonačelniku Budve Marku Careviću (Demokratski front - DF) i predsjedniku Skupštine Opštine (SO) Budva Krstu Radović (Demokratska Crne Gora) i jutros nije dozvoljen ulaz u zgradu Opštine.

Policijski kordon i jutros je na glavnom ulazu u Opštinu Budva, dok su pripadnici privatnog obezbjeđenja su u zgradi i vrše kontrolu ko od radnika može da uđe u kancelarije.

Građanski biro, kako je "Vijestima" rečeno, ni danas, deseti dan zaredom neće raditi, a očekuje se da bi građani mogli ovjeru i dobijanje raznih dokumenata da obavljaju online.

Grupa građana je tražila da uđe u Opštinu da plate porez, ovjere dokumenta, ali ih je privatno obezbjeđenje spriječilo.

"Prestanite da ponižavate građane Budve", poručio je u ime građana Nemanja Đorđević.

"Prestanite da uskraćujete i kršite naša prava. Odblokirajte Opštinu, otvorite Građanski biro. Opština je za sve građane, nije za odabrane, a sigurno ne samo za političare. Mi smo Opština, građani su Opština, a vi bi trebalo da budete u službi svih građana", poručio je Đorđević.

Građani pobacali papire
Građani pobacali papirefoto: Vuk Lajović

Građani su potom pobacali papire sa ispisanim porukama ispred ulaza u zgradu, a onda sa raširenim transparentima stajali na travnjaku.

Bonus video: