Njemački ambasador prvog dana predsjedavanja Njemačke Savjetom EU posjetio URU

„Počastvovani smo činjenicom da smo prvog dana nakon preuzimanja predsjedavanja Njemačke Savjetom Evropske unije održali radni sastanak sa njenim ambasadorom u Crnoj Gori. Njemačka je najpouzdaniji partner u transformaciji Crne Gore. Prva smo opoziciona stranka u nezavisnoj Crnoj Gori koja je postala dio neke evropske internacionale ali to je tek početak. Pred nama su tek najveći izazovi. URA je spremna da bude promoter iskrene evropske alternative građanima Crne Gore“

11086 pregleda 39 reakcija 23 komentar(a)
Veber u posjeti URI, Foto: GP URA
Veber u posjeti URI, Foto: GP URA

Prvi dan preuzimanja predsjedavanja Njemačke EU, ambasador te države u Crnoj Gori, doktor Robert Veber, posjetio je Građanski pokret URA.

Cilj posjete bio je nedavno učlanjenje pokreta URA u asocijaciju Zelenih Evrope (European Green Party). Tom prilikom ambasador Njemačke čestitao je predsjedniku URE, Dirtanu Abazoviću i članstvu uz naglasak da “bez obzira na neutralnu poziciju Ambasade svako približavanje evropskim strukturama predstavlja važan korak u integracijama i promovisanju evropske agende u Crnoj Gori”.

„Počastvovani smo činjenicom da smo prvog dana nakon preuzimanja predsjedavanja Njemačke Savjetom Evropske unije održali radni sastanak sa njenim ambasadorom u Crnoj Gori. Njemačka je najpouzdaniji partner u transformaciji Crne Gore. Prva smo opoziciona stranka u nezavisnoj Crnoj Gori koja je postala dio neke evropske internacionale ali to je tek početak. Pred nama su tek najveći izazovi. URA je spremna da bude promoter iskrene evropske alternative građanima Crne Gore“, istakao je predsjednik pokreta URA, Dritan Abazović.

Veber i Abazović
Veber i Abazovićfoto: GP URA

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim političkim temama.

„Crna Gora se nalazi u vrlo složenom političkom momentu. U ovakvom institucionalnom haosu čeka nas izuzetno teška jesen. Vjerujemo da su građani siti podjela i da traže rješenja za nagomilane probleme. Definitivno nam treba diskontinuitet jer bez korjenitih promjena ne možemo postati ozbiljna evropska država. Sve više građana to uviđa i razumije“, naglasio je Abazović.

Predsjednik URE je ambasadora Vebera upoznao sa planovima u narednom periodu i osnovnim političkim principima za koje će se URA boriti.

„Očekujem da će Njemačka nastaviti da aktivno podržava Crnu Goru u njenim reformama, izgradnji jakih institucija i evropskom putu“, zaključio je Abazović.

Sastnaku su prisustvovali i zamjenik šefa misije Njemačke u Crnoj Gori, Kristofer Bruer, potpredsjednik pokreta URA Miloš Konatar, generalni sekretar Mileta Radovanić, član Predsjedništva Luka Rakčević i potpredsjednica Foruma mladih Ljiljana Jokić.

Bonus video: