Vučinić: Usvajanje zakona o istopolnim zajednicama je nastavak puta pakla i stradanja koji vodi DPS

"Za sve ove godine vladanja, jedino što se može priznati funkcionerima režima, jeste da su primjer kako ne treba voditi ni porodicu ni partiju ni državu. Crna Gora kao ostrvo patrijahalnog vaspitanja u današnjoj Evropi pa čak i na Balkan"

4827 pregleda 393 reakcija 13 komentar(a)
Vučinić, Foto: Radnička partija
Vučinić, Foto: Radnička partija

Usvajanje zakona o istopolnim zajednicama je nastavak puta pakla i stradanja koji vodi Demokratska partija socijalista (DPS) sa svojim satelitima, saopštio je danas Maksim Vučinić, predsjednik Radničke partije.

Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola izglasan je danas je u Skupštini Crne Gore.

"Za sve ove godine vladanja, jedino što se može priznati funkcionerima režima, jeste da su primjer kako ne treba voditi ni porodicu ni partiju ni državu. Crna Gora kao ostrvo patrijahalnog vaspitanja u današnjoj Evropi pa čak i na Balkanu. Država u kojoj žive časni ljudi svih vjera i nacija, koji su okupljeni , iako to možda čudno zvuči u ovom trenutku, oko jedne jedine svetinje koja se zove svetinja porodice. Njena sramotna i odnarođena vlast odlučila je da opravda razloge svog vlastodrženja pred nekim interesnim zajednicama, ne bi li dobila makar malo naklonosti u zemljama gdje one imaju veliki uticaj . Pošto nema šta da ponudi kao svoju vrijednost, osim šverca kokaina vojnodržavnim brodovima i kako likvidirati fabrike po zakonu i mimo zakona. Vlast se odlučila da uveze vrijednosti nekog tamo zapada kojem mi ne pripadamo ni kulturno ni po pitanju društvenog standard a kamo li mentalitetski", istakao je Vučinić.

On je dodao da se nakon pohare fabrika i društvenih preduzeća režim okomio na crkvu.

"U slučaju da i crkvu uspiju poharati jedina zdrava ćelija crnogorskog društva koja ostaje baš kao takva je crnogorska porodica. Ovaj zakon je baza za uništavanje te ćelije. Zato dragi građani koji na litijama branimo svetinje, ne zaboravimo da na tim litijama prije svega branimo svetinju porodice", rekao je Vučinić.

Bonus video: