Vlada odobrila oko 2,37 miliona eura za finansiranje troškova izborne kampanje

„Vlada je usvojila informaciju o finansiranju troškova izborne kampanje za izbor poslanika u Skupštini Crne Gore u ovoj godini iz stalne budžetske rezerve i za tu namjenu odobrila korišćenje sredstava stalne budžetske rezerve u iznosu od 2.367.805 eura“, navodi se u saopštenju

9581 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti

Vlada je odobrila oko 2,37 miliona eura za finansiranje troškova izborne kampanje za izbor poslanika u Skupštini Crne Gore u ovoj godini.

Kako su kazali iz Vlade, taj novac će se raspoređivati u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

„Vlada je usvojila informaciju o finansiranju troškova izborne kampanje za izbor poslanika u Skupštini Crne Gore u ovoj godini iz stalne budžetske rezerve i za tu namjenu odobrila korišćenje sredstava stalne budžetske rezerve u iznosu od 2.367.805 eura“, navodi se u saopštenju.

Vlada je usvojila informaciju o projektu izrade mobilne platforme.

Kako je saopšteno, cilj projekta je informisanje o situaciji pandemije Covid 19 u Crnoj Gori i lakše i precizno praćenje turista koji u toku ove godine budu boravili u Crnoj Gori, što će obezbijediti turistima da se osjećaju sigurno i da je situacija u Crnoj Gori bezbjedna.

Iz Vlade su rekli da je, u okviru kadrovskih pitanja, imenovan Odbor direktora Zaštite prostora Crne Gore.

Za predsjednicu je imenovana Zorica Kovačević, a za članove Orhan Redžepagić i Marko Bulatović.

„Na dužnost generalnog direktora Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja postavljen je Nezir Dacić“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: