DF: Kriminalci su Đukanović, Bošković i Gvozdenović, a ne Zdravko Kasalica i njegova supruga

"Niko tako nije ponizio vojsku kao Predrag Bošković", poručili su između ostalog iz DF

21834 pregleda 33 reakcija 24 komentar(a)
Bošković i Đukanović, Foto: Savo Prelević
Bošković i Đukanović, Foto: Savo Prelević

Hapšenje oficira Zdravka Kasalice i njegove supruge jeste sraman potez režimskih poslušnika iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), ali je taj kukavičluk samo otkrio nemoć diktature u trenutku kada se narod oslobađa, saopšteno je danas iz Demokratskog fronta (DF).

Bračni par, Zdravko i Makedonka Kasalica sinoć je, uz prekide, saslušavan deset sati, nakon čega je oboma određeno zadržavanje do 72 sata.

Predsjednika Sindikata Vojske Crne Gore Zdravka Kasalicu i njegovu suprugu, advokaticu Makedonku Kasalicu, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči za pranje novca.

Iz DF su kazali da "Milo Đukanović (predsjednik Crne Gore i DPS) i njegova kriminalna organizacija pokazuju da su nemoćni da se izbore sa javno iskazanom voljom naroda da bude slobodan, sa manifestacijom otpora svih slojeva društva".

"I zato ovaj sramni progon Srpske pravoslavne crkve (SPC), pravoslavnih vjernika, ljekara, profesora, advokata, DF. Zato i progon oficira Zdravka Kasalice, jer je javno istupio da će braniti vjeru, svetinje i narod, što je i dužnost svakog časnog crnogorskog oficira kroz vjekove. Ali, time je uzdrmao izdajnike i otpadnike iz vrha režima, koji po udbaškoj matrici pokušavaju sad od njega da naprave sumnjivo lice. Nijesu Zdravko Kasalica i njegova supruga kriminalci, kriminalci su Milo Đukanović, Predrag Bošković (ministar odbrane), Brano Gvozdenović (potpredsjednik Supštine) i slični. Oni će se brzo suočiti sa narodnom voljom koja će se pozabaviti i svima onima iz pravosuđa i represivnog aparata, a koji su pristali da služe ovdašnjoj mafiji", ističe se u saopštenju DF.

Gvozdenović
Gvozdenovićfoto: Savo Prelević

Iz tog političkog saveza su dodali da niko tako nije ponizio vojsku kao Predrag Bošković.

"Osoba čije su ljudske osobine odavno svedene na minimum, i poznato je da se svaki časni pripadnik Vojske Crne Gore stidi činjenice da jedno takvo lice rukovodi vojskom, koja je kroz vjekove, uz Crkvu, bila temelj Crne Gore. Bio bi interesantan susret nekadašnjih ministara vojnih Crne Gore, vojničkih prvaka poput Ilije Plamenca, Mitra Martinovića ili Janka Vukotića sa ovom vojničkom lišom od aktuelnog ministra Boškovića. Niko od tih velikih narodnih vitezova ne bi udario na svoju Crkvu i tradicionalne vrijednosti ove zemlje. A, danas se baš udarom na Crkvu i vojsku, od sasvim slučajnih ljudi poput Boškovića, želi uništiti sve ono što je bilo sveto našim precima, kako bi se uspostavio poslušnički Montenegro. Međutim, svjedoci smo da to neće biti moguće i da je narod spreman da pruži otpor onima koji su krenuli u izdaju naših predaka. Predsjednik DPS treba da zna da će mu se kao bumerang vratiti svako hapšenje, prebijanje, maltretiranje i progon nedužnih ljudi", zaključuje se u saopštenju DF.

Bonus video: