"DOŠLO VRIJEME PROMJENA"

Socijalisti formirali Koordinacioni odbor u Nikšiću

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica kazala je da su građani Crne Gore "siti vještački nametnutih svađalačkih tema", te da je zadnji čas "da se okrenemo rješavanju konkretnih životnih problema"

7949 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Socijalisti Crne Gore
Foto: Socijalisti Crne Gore

Socijalisti Crne Gore formirali su Koordinacioni odbor SCG u Nikšiću.

Nikšićkim odborom, kako je saopšteno, rukovodiće tročlana Radna grupa na čelu sa nekadašnjim poslanikom u Skupštini Crne Gore Svetozarom Golubovićem. Pored njega, u Radnoj grupi su i Snežana Radonjić i Dijana Nenezić.

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica kazala je da su građani Crne Gore "siti vještački nametnutih svađalačkih tema", te da je zadnji čas "da se okrenemo rješavanju konkretnih životnih problema".

"Promjene počinju kada građani i građanke više ne prihvataju nezadovoljstvo kao normalno stanje, kada intelektualci dignu glas protiv nepravde, kada se bijes gladnih više ne može kupiti novcem sitih, kada radnici odbijaju da budu robovi i rade za minimalac, kada zakoni ne važe jednako za sve, kada država ponižava sirotinju, a hapsi i proganja mlade, kada vlast ne služi narodu, već očekuje da narod služi vlastima. Nikšić ovih dana pokazuje da je vrijeme promjena došlo", rekla je Jonica.

Golubović je kazao da je nedopustivo da Nikšić koji je nekada bio industrijski centar Crne Gore danas tavori i živi od socijalne pomoći.

"U Nikšiću ima 16,7 hiljada penzionera, 4,2 hiljade korisnika socijalne pomoći i 3,4 hiljade nezaposlenih, što je čak za 10 hiljada više od broja zaposlenih. Nikšić ne zaslužuje takvo stanje. Socijalisti vjeruju da Nikšić sa privrednim i kadrovskim potencijalom koji posjeduje mora biti grad u kojom svi mogu dostojanstveno da žive od svog rada", poručio je Golubović.