"Kada se toliko zalažu za pravdu"

SNP: Zašto se DPS i Bošković ne raspitaju o nezakonitim radnjama supruge načelnika generalštaba Dakića?

"Supruga pomenutog generala, suprotno Zakonu .... bez odluke, prijave i javnog oglašavanja, u periodu od 19.12.2013.godine do19.04.2014.godine, kao direktorica “Dnevnog centra” u Beranama, nezakonito primila 48 radnika i prvom presudom Suda oglasila krivom uz obrazloženje da je pričinila štetu Opštini Berane u iznosu od skoro 100.000 eura"

19167 pregleda 35 reakcija 20 komentar(a)
Dragutin Dakić, Foto: Filip Roganović
Dragutin Dakić, Foto: Filip Roganović

Socijalistička narodna partija (SNP) je saopštila da se sprovodi neviđena hajka protiv bračnog para Makedonke i Zdravka Kasalica, hapšenja, kako ističu, po nalogu vrha režima, i uz direktnu podršku ministra odbrane Predraga Boškovića.

"Svima je više nego jasno da je riječ o osveti, isključivo zbog toga što je Zdravko Kasalica ostao vjeran svetinjma i iskonskoj Crnoj Gori. Na sceni je klasičan primjer selektivne pravde, gdje Zdravka i njegovu suprugu privode kao najveće kriminalce, dok, sa druge strane, brojni veliki slučajevi korupcionaških radnji ljudi bliskih režimu, ostaju van domašaja pravde, zastarijevaju ili se čuvaju u tajnim sefovima i fiokama tužilaštva", navodi se u saopštenju SNP.

Dodaju da su neistinite tvrdnje Demokratske partije socijalista (DPS) da su svi građani pred zakonom isti, te pozvali DPS i Boškovića da se raspitaju o radnjama supruge načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića.

"Tvrdnje DPS-a da su pred organima države svi isti, još jedna je u nizu beskrupuloznih neistina. Kada se toliko DPS i njihov “bijeli orao” zalažu za pravdu, trebali su da se raspitaju za načelnika generalštaba Dragutina Dakića. Sigurni smo da su upoznati zbog čega je supruga pomenutog generala, suprotno Zakonu o radu i Zakonu o zapošljavanju, bez odluke, prijave i javnog oglašavanja, u periodu od 19.12.2013.godine do19.04.2014.godine, kao direktorica “Dnevnog centra” u Beranama, nezakonito primila 48 radnika i prvom presudom Suda oglasila krivom uz obrazloženje da je pričinila štetu Opštini Berane u iznosu od skoro 100.000 eura. Dalje presude u ovom slučaju govore da je selektivna pravda gora od svake nepravde", navodi se u saopštenju.

"Socijalistička narodna partija pita kuda ide ovo društvo i koji su to kriterijumi kojima se služi ministar vojni, postavljajući ili smjenjujući određene kadrove. Je li dovoljno to što se neko ugleda na njega, pa se izjašnjava kao “bivši Srbin”, ili modernije dukljanin, da bi postao rukovodeći kadar u Vojsci Crne Gore. I ova politička papazjanija se bliži kraju, tako da su uzaludna sva nastojanja Predraga Boškovića da, uz Milutina, glumi udarnu pesnicu režima. Kraj avgusta označava i kraj tiranije DPS-a i njegovih političkih satelita", zaključuje se u saopštenju SNP.