Bojanić: Markoviću, smijenite Obradovića, u suprotnom promoter ste korupcije

"Apsolutno sam uvjeren da ste svjesni da takvim ignorantskim odnosom šaljete poruku javnosti da Vlada odobrava korupciju počinjenu od članova vladajućih partija"
59 pregleda 3 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Boris Pejović
Mladen Bojanić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.02.2018. 16:38h

Bivši poslanik Mladen Bojanić pozvao je premijera Duška Markovića da smijeni direktora Direkcije za željeznice Nebojšu Obradovićai time pokaže da Vlada ne odobrava "korupciju počinjenu od članova vladajućih partija".

Obradović je pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora uslovno na dvije godine zbog zloupotrebe službenog položaja, nakon što mu je preinačena presuda od tri mjeseca zatvora. Obradović je osuđen jer je novcem Direkcije za željeznice platio skup Socijaldemokrata (SD) u hotelu “Ramada” i tako oštetio državni budžet za oko 950 eura.

"Dana 19.01.2018. godine, uputio sam vam poziv da smijenite direktora Direkcije za željeznice, Obradović Nebojšu, jer je presudama Višeg suda Podgorica od 11.05.2017. i Apelacionog suda od 21.12.2017. godine pravosnažno osuđen za krivično djelo visoke korupcije - zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju. Ostali ste nijemi na taj poziv. Izostala je bilo kakva vaša reakcija. Apsolutno sam uvjeren da ste svjesni da takvim ignorantskim odnosom šaljete poruku javnosti da Vlada odobrava korupciju počinjenu od članova vladajućih partija. Naravno, znam da u potpunosti razumijete koliku opasnost nosi da poruka", naveo je Bojanić u otvorenom pismu upućenom Markoviću.

Dodaje da bi mogao, ali neće, "baviti se razlozima ćutanja".

"Mogao bih, ali neću, optužiti vas da ste promoter korupcije. Mogao bih, ali neću, podsjetiti vas koliko ste puta javno iskazali spremnost da se borite protiv svih vidova korupcije. Mogao bih, ali neću, konstatovati da ne poštujete institucije sistema - Tužilaštvo i Sudstvo. Mogao bih, ali neću, objasniti kakav uticaj na razvoj društva ima vaš ignorantski odnos u ovom slučaju. Sve će se javnosti samo kazati", zaključio je Bojanić.

Bonus video: