Privatno obezbjeđenje nije dozvolilo odbornicima Demokrata i DF da uđu u SO Budva

Marko Carević, koji je zbog porodičnih obaveza van Crne Gore, jutros nije došao, ali je njegovog šefa kabineta Nikolu Jovanovića kao i prethodnih dana, obezbjeđenje vratilo

39307 pregleda 204 reakcija 92 komentar(a)
Detalj ispred zgrade SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Detalj ispred zgrade SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.07.2020. 09:34h

Privatno obezbjeđenje nije dozvolilo odbornicima Demokrata Krstu Radoviću, Gojku Liješeviću, Mijomiru Pejoviću da uđu u zgradu Skupštine opštine (SO) Budva kako bi predali zahtjev u da se zakaže sjednica lokalnog parlamenta na kojoj bi se razmatrale olakšice za građane i privredu.

Inače, policija je i jutros 15. dan zaredom na ulaznim vratima Opštine Budva, a privatno obezbjeđene unutar Opštine.

Privatno obezbjeđenje ne dozvoljava ulaz u Opštinu odbornicima.

Zabranjen je ulazak i odborniku DF Đorđiju Vujoviću koji je optužio, kako je kazao, lažnu predsjednicu SO Anđelu Ivanović da je smijenila sekretarku SO Mariju Kusovac, te imenovala “lažnog” sekretara Đorđija Kovačevića.

Ivanović, koju je odbornička većina imenovala za predsjednicu SO, demantovala je navode Vujovića o smjeni Kusovac.

“Gospođa Kusovac je na svom radnom mjestu i treba da radi profesionalno, odgovorno i tačno u službi Službe skupštine, a ne politike i političara! Ne znam što je ovim ljudima u posljednje vrijeme, da im raste nos od laži zasijenili bi Pinokija”, navela je Ivanović.

Jovanović i Radović ispred SO Budva
Jovanović i Radović ispred SO Budvafoto: Vuk Lajović

Radović koji je priznaje odluku nove većine o razrješenju sa mjesta šefa parlamenta i jutros nije mogao da uđe u zgradu, 15. dan kako mu privatno obezbjeđenje brani. Marko Carević, koji je zbog porodičnih obaveza van Crne Gore, jutros nije došao, ali je njegovog šefa kabineta Nikolu Jovanovića kao i prethodnih dana, obezbjeđenje vratilo.

Iako su odbornici insistirali da im se dozvoli ulaz, pokazujući legitimacije, smatrajući da je to skandal da se predstavnicima građana brani, obezbjeđenje nije dozvolilo, odbijajući da saopšti ko je donio takvu odluku.

“Ovdje su barikade i ne dozvoljava se odbornicima da uđu i predlažu i donose odluke. Ovo je čist dokaz da je Crna Gora skliznula u diktaturu. Legitimno izabranim građanima se ne dozvoljava da rade svoj posao u skladu sa zakonom, Statutom i Ustavom. Htjeli smo da predamo odluku o smanjenju cijena vode, odvoza smeća i parkinga za građane smanje za 50 odsto. Nažalost odbornička OKG većina koju predvodi je Marko Vuković, a za njim odmah Gojko Ljubanović, Snežana Kuč, Vesna Nišavić, Dragana Pima, Boris Rafailović, Milija Sekulović, Božo Lazović, Predrag Dajković, Sanja Đedović, Milan Zec, Goran Boreta, Milica Petričević, Marina Gardašević, Predrag Milašević, Anđela Borilović (Ivanović) i Stevan Džaković, oni će donijeti odluku da nas zaduže 30 miliona eura", kazao je Radović.

Prema njegovim riječima, ta odbornička većina će donijeti odluke da se realizuje gradnja solitera na Jadranskom sajmu "Mia investments", da se Šinavatri omogućinsve na ostrvu Sveti Nikola, da se Luka Budva da investitorima.

“Ovaj Rašifov šarlatan, mislim na tkz. predsjednika Divanovića, njegov najveći domet je burgijanje zidina Staroga grada. Danas ću više reći o Predragu Jelušiću, već 30 godina se krije po raznim rupama i uvijek je na nekoj od funkcija, a plata mu je 2.800 eura. Pozivam ga , ako ima hrabrosti, da oslobodi zakupce plaža kirije za ovu godinu i da pokaže da misli na građane. On samo misli na svoju platu. Tako oni vole i Budvu i državu i zbog takvih benefita su spremnida hapse građane, da ih prebijaju i bacaju suzavac. Da je neko drugo vrijeme, naredili bi i da se strijeljaju”, kazao je Radović.

Građani ispred SO Budva
Građani ispred SO Budvafoto: Vuk Lajović

Jovanović je kazao da ono što se dešava u Budvi, oslikava što se dešava u Crnoj Gori.

“Na prvoj liniji odbrane diktatorskig režima je policija, koja je politički zloupotrijebljena stavljena u funkciju odbrane totalitarnog režima. Odmah iza njih je privatno obezbjeđenje, problematični likovi bez imena, bez glasa, stava kojim ne znamo ko upravlja. U njihovom najbližem okruženju su neki batinaši, kamataši i oni koji čuvaju njihove trezore. Tik iza njih nalaze se onikoji sjede u foteljama u koje ih narod nije birao. Kuju plan kako da još jednom opljačkaju na stotine miliona eura, kao da im onih 100 ili 200 nije bilo dovoljno”, kazao je Jovanović.

Podsjetio je da je ova vlast vratila više od 30 miliona njihovog duga.

“Sada žele da dodatno zaduže gradjanje 30 miliona, zato što u tih 30 miliona procenat imaju MiloDjukanović i Brano Gvozdenović i Duško Marković i Pedja Bošković i ko zna ko još od tajkuna koji su uzurpiralu ovu državu. Poručujem im da mi nećemo statu, mogu da nas hapse, procesuiraju, lažno optužuju, mi ćemo biti sve jači. Ostalo im je samo 55 dana, kada ćemo osloboditi ne samo Budvu, nego čitavu Crnu Goru”, poručio je Jovanović.

Na starogradskim bedemima u Budvi jutros je osvanuo transparent na kojem piše "Uhapšen je grad".

Bonus video: