URA čestitala platformi "Možemo": Nezaustavljivi zeleni talas je zahvatio i Hrvatsku

URA je ranije javno podržala zeleno-lijevu platformu „Možemo!“ tokom predizborne kampanje za hrvatske parlamentarne izbore, a to su i učinili visoki funkcioneri Evropskih Zelenih (EGP), predvođeni kopredsjedavajućim EGP Tomasom Vajsom

2719 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: URA
Ilustracija, Foto: URA

Građanski pokret URA čestitao je svojim zeleno-lijevim partnerima iz političke platforme „Možemo“, odličan rezultat na juče održanim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.

„Od srca čestitamo našim prijateljima iz zeleno-lijeve koalicije „Možemo!“, na sjajnom izbornom rezultatu i čak 7 osvojenih mandata u Hrvatskom saboru, sa uvjerenjem da će upravo zeleno-lijeva koalicija biti stožer okupljanja daljih progresivnih snaga u Hrvatskoj, kao snažna brana desničarskom populizmu i šovinizmu“, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA je ranije javno podržala zeleno-lijevu platformu „Možemo!“ tokom predizborne kampanje za hrvatske parlamentarne izbore, a to su i učinili visoki funkcioneri Evropskih Zelenih (EGP), predvođeni kopredsjedavajućim EGP Tomasom Vajsom.

„Koalicija „Možemo!“ je radikalno promijenila gradsku Skupštinu Zagreba i unijela dragocjeno iskustvo lokalnih borbi u politički život, pa nemamo dilemu da će – nakon ovog sjajnog izbornog rezultata i Hrvatski sabor doživjeti takve radikalne promjene na bolje. Nakon brojnih evropskih država, nezaustavljivi zeleni talas je zahvatio i Hrvatsku, pa je potpuno jasno da će doći i do drugih država regiona, promovišući jedinu konkretnu i dugoročno održivu zelenu politiku“, ukazali su u pokretu URA.

Bonus video: