Privatno obezbjeđenje prijetilo odborniku Vujoviću: "Vidjećemo se mi još"

Policijski službenik je uputio odbornike da podnesu prijavu u Centru bezbjednosti

41807 pregleda 280 reakcija 87 komentar(a)
Jutros ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović
Jutros ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović

Privatno obezbjeđenje i jutros je spriječilo odbornike Demokratskog fronta i Demokrata Krsta Radovića, Đorđija Pribilovića, Gojka Liješevića, Mijomira Pejovića i Đorđija Vujovića da uđu u zgradu Skupštine opštine, odbijajući da saopšte ko je izdao naređenje da odbornici ne mogu u parlament. Pripadnici interventne jedinice bili su na ulazu, kao i svakoga dana.

I dok su odbornici insistirali da im se obezbjeđenje legitimiše, kažu u kojoj firmi rade, odbornik Vujović uzeo je iz ruke jednog od pripadnika obezbjeđenja spisak po kome se u Opštinu dozvoljava ulazak samo onim zaposlenima čija se imena nalaze na njemu.

“Evo vidite, ovo je nepečatirani neki papir. To nije ni spisak radnika, već neki tabelarni prikaz... Spisak nema nikakav potpis, pečat kojim se nama zabranjuje ulaz”, kazao je Vujović dok je pripadnik obezbjeđenja pokušavao da uzme papir.

Vujović je kazao da su pripadnici obezbjeđenja iz Nikšića i da je od njihovog kolege dobio informaciju da im je tamo osnovna djelatnost krađa sekundarnih sirovina iz Željezare.

“Danas su se ovdje udružili lopovi sa lopovima i ovdje vam je prirodno stanište, jer su ovdje lopovi koji su uzurpirali Opštinu”, kazao je Vujović.

On je rekao da spisak može i da pocijepa, jer nije validan.

Tada je iz Opštine izašao pripadnik obezbjeđenja kome je Vujović dao spisak. “Vidjećemo se mi još”, poručio je pripadnik obezbjeđenja i prijetio mu prstom. Vujović je tada pozvao policiju da reaguje jer mu je pripadnik obezbjeđenja prijetio.

Radović, koji je tražio da ga puste u Opštinu pokazujući legitimaciju da je predsjednik Skupštine opštine i odbornik Demokrata, zatražio je od policije da reaguje po službenoj dužnosti.

Policijski službenik je uputio odbornike da podnesu prijavu u Centru bezbjednosti.

“Da li biste reagovali da se ja ovdje sa nekim pobijem, ili neko mora da podnese prijavu”, pitao je Radović i kazao da je policija čula prijetnju i da je trebalo odmah da privede pripadnike obezbjeđenja.

Odbornik Demokrata Mijomir Pejović tražio je od policije da legitimiše pripadnike obezbjeđenja.

Bonus video: