reagovao direktor Morskog dobra

Jelušić: Radović je imao kad da brine o mještanima Pržnog

"Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom uveliko radi projekte koji će direktno uticati na poboljšanje uslova za život mještana Pržnog, ali i na podizanje kvaliteta usluga tamošnjih ugostitelja, izdavaoca smještaja i hotelijera", kazao je Jelušić

10059 pregleda 25 reakcija 26 komentar(a)
Jelušić, Foto: Morsko dobro
Jelušić, Foto: Morsko dobro

Povodom današanje izjave odbornika Demokrata Budva Krsta Radovića, reagovao je direktor Javnog preduzeća za upravljaje morskim dobrom Crne Gore Predraga Jelušić.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

"Na Vašu veliku žalost gospodine Radoviću, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom uveliko radi projekte koji će direktno uticati na poboljšanje uslova za život mještana Pržnog, ali i na podizanje kvaliteta usluga tamošnjih ugostitelja, izdavaoca smještaja i hotelijera. Kao što smo iranije informisali javnost, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je dobilo punu podršku MZ Sveti Stefan, vlasnika ugostiteljskih objekata na obali i predstavnika hotela “Maestral” za projekat popločavanja obalnog šetališta u ovom budvanskom naselju. Idejni projekat je prošle sedmice dobio saglasnost od nadležnog organa Opštine Budva, a u toku je izrada Glavnog projekta, kako bi u što skorijem roku raspisali tender za izvođača radova.

Čak i u ovoj kriznoj godini, kada smo našim korisnicima umanjili zakupninu linearno za 30%, a zakupcima čiji objekti rade tokom čitave godine istu dodatno umanjili za tri mjeseca kada je bio zabranjen rad, što značajno utiče na smanjenje ovogodišnjih prihoda Javnog preduzeća, mi nastavljamo sa kapitalnim projektima. Tako ćemo već ove jeseni uložiti 95.000,00 eura u prvu fazu popločavanja Pržnog.

Vi da ste zaista brinuli o javnom interesu i potrebama mještana Pržnog kada ste vršili odgovorne funkcije u lokalnoj samoupravi, ne biste pune dvije godine, u službenim fiokama držali pod ključem projekat proširenja i revitalizacije plaže u Pržnom, koji smo vam dostavili na saglasnost. Nakon konsultacija i sastanaka sa predstavnicima Mjesne zajednice Javno preduzeće je dobilo punu podršku da nastavi i sa ovim projektom.

Da Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ne daje lažna obećanja, već odgovorno sprovodi politiku integralnog uređenja i unaprjeđenja zone morskog dobra govore i brojni završeni projekti, poput Gradskog parka ispod Glavne pošte u koji smo uložili oko 300.000,00 eura i šetališta na Jazu u kojeinvestiramo oko 400,000,00 eura", naveo je Jelušić u reagovanju.

Preporučujemo za Vas