Vuković primio ambasadorku UAE: Cilj jačanje saradnje između dvije zemlje

"Gradonačelnik je ambasadorku upoznao sa investicionim ciklusom i kapitalnim projektima koji se trenutno realizuju u Podgorici i razvojnim projektima koji mogu biti izuzetno značajne oblasti saradnje za sve potencijalne investitore iz UAE koji svoj kapital žele da ulože u Podgoricu", navodi se u saopštenju

3120 pregleda 2 komentar(a)
Vuković i Alšamsi, Foto: PG Biro
Vuković i Alšamsi, Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković primio je danas novu ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Crnoj Gori Nabilu Abdelaziz Naser Said Alšamsi, navodi se u saopštenju PG Biroa.

Vuković je čestitajući ambasadorki stupanje na dužnost i uspješan mandat u Podgorici uputio zahvalnost na medicinskoj opremi koju su UAE donirali Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa i na taj način pokazali solidarnost i prijateljstvo prema našem narodu i državi.

"Sagovornici su se tokom susreta saglasili da Crna Gora i UAE imaju odlične bilateralne odnose i uspješnu saradnju naročito u oblasti ekonomije koju u narednom periodu treba dodatno jačati i unapređivati. Gradonačelnik je ambasadorku upoznao sa investicionim ciklusom i kapitalnim projektima koji se trenutno realizuju u Podgorici, posebno naglašavajući nove biznis zone, implementaciju rješenja iz koncepta smart siti, kao i planirane infrastrukturne i razvojne projekte koji mogu biti izuzetno značajne oblasti saradnje za sve potencijalne investitore iz UAE koji svoj kapital žele da ulože u Podgoricu", navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Alšamsi je istakla da će prioritet njene misije u Crnoj Gori biti jačanje odnosa dvije zemlje.

"UAE Crnu Goru vidi kao značajnog strateškog partnera i pohvalila je sve aktivnosti koje su nadležne institucije Crne Gore preduzele u borbi protiv koronavirusa. Ona je naglasila da Podgorica i Crna Gora raspolažu bogatim potencijalima za razvoj različitih privrednih grana i istakla da će u narednom periodu sa pažnjom razmotriti eventualne mogućnosti ulaganja Abu Dabi fonda u razvojne projekte u Podgorici" zaključuje se u saopštenju PG Biroa..

Bonus video: