"ura nije pozvala sdp"

Zeković: Ne dijelimo vrijednosti DF-a, cilj je građanska Crna Gora

" SDP nema potrebe niti će biti "za stolom" sa onim dijelovima opozicije koji su nacionalističke, a ne građanske političke strukture. SDP će građanima predočiti svoj program i sve stetne odluke aktuelne vlasti zbog kojih ispastaju građani Crne Gore, ali neće praviti nikakve programske saradnje sa onima kojima nije cilj građanska i evropska Crna Gora," rekao je Zeković za "Vijesti"

18285 pregleda 116 reakcija 110 komentar(a)
Zeković, Foto: Zoran Đurić
Zeković, Foto: Zoran Đurić

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković saopštio je da ta partija ne vidi saradnju sa nacionalističkim strankama kojima nije cilj gradjanska i evropska Crna Gora.

"SDP je već saopštio da na izborima može da nastupi samo samostalno jer ne možemo dijeliti programske vrijednosti sa jednim dijelom opozicije, posebno Demokratskim frontom. SDP nema potrebe niti će biti "za stolom" sa onim dijelovima opozicije koji su nacionalističke, a ne građanske političke strukture. SDP će građanima predočiti svoj program i sve stetne odluke aktuelne vlasti zbog kojih ispastaju građani Crne Gore, ali neće praviti nikakve programske saradnje sa onima kojima nije cilj građanska i evropska Crna Gora," rekao je Zeković za "Vijesti".

On podsjeća da URA, kao organizator sastanka, nije pozvala SDP.

"Prihvatamo princip kolega iz URE, iako smo mislili da URA više zajedničkih programskih opredjeljenja ima sa SDP-om, nego sa Demokratskim frontom. Ali, to je njihova stvar i ne želimo dodatno da je komentarišemo," navodi Zeković.

Preporučujemo za Vas