"Sprema se pljačka Opštine, a odbornici ne mogu da uđu"

Radović je poručio da nema tog obezbjeđenja koje može da zabrani ulazak odbornika u parlament

22188 pregleda 150 reakcija 31 komentar(a)
Jutros u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Jutros u Budvi, Foto: Vuk Lajović

“Ovo je sramno”, poručio je Krsto Radović kome je i kao odborniku Demokrata jutros privatno obezbjeđenje onemogućilonda udje u zgradu Skupštine opštine.

Radović, koga je odbornička većina iz redova DPS, SD, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković razriješila funkcije šefa parlamenta predvodio je jutros grupu odbornika koji su pokušali da uđu u skupštinsku službu i predaju predlog, kako bi onemogućili najavljeno zaduživanje Opštine od 30 miliona eura, što smatraju novom krađom "organizovane kriminalne grupe".

Odbornici Demokrata Mijomir Pejović, Milo Duletić, Gojko Liješević, kao i Đorđije Vujović i Đorđije Pribilović iz DF i Nikola Jovanović, koga su smijenili sa mjesta šefa kabineta predsjednika Opštine zaustavljeni su od strane privatnog obezbjeđenja.

Iako su odbornici insistirali da im policija, čiji interventni vod je i jutros bio na glavnom i službenom ulazu odgovori kako je moguće da se odbornicima ne dozvoljava ulazak u parlament, odgovori ko je to naredio, nisu dobili odgovor. Ni pripadnici privatnog obezbjeđenja nijesu odgovorili Jovanoviću ko im je to naredio, da li "takozvani predsjednik Opštine Nikola Divanović ili takozvana predsjednica SO Anđela Borilović" (Ivanović).

“Ko vas je angažovao, kojim jezikom da pričamo da biste odgovorili. Očigledno je ljudima rečeno da se brane ćutanjem”, kazao je Jovanović.

Odbornik DF Đorđije Vujović pitao je policijskog starješinu šta bi se desilo kada bi pet odbornika pokušali da uđu u zgradu Opštine.

“Da li bi nas oni izbili, biste li nas vi sačekali tamo. Objasnite nam. Shvatate li vi da smo mi odbornici, unutra se sprema pljačka Opštine, da se opet opljačka 30 miliona eura, a odbornici čiji je zadatak da štite imovinu Opštine, ne mogu da uđu. Šta treba ja da uradim, da prođem naprijed i da me neko ispegla od ove trojice iz privatnog obezbjeđenja, koji jedva čekaju. Dovodite odbornike u takvu situaciju, policija ne shvata da štiti kriminalce. Zabranjeno je odbornicima da odu na radno mjesto”, kazao je Vujović.

Potpredsjednik Opštine Marko Marković koga je minule subote razriješila odbornička većina zatražio je da im lično Divanović kaže zbog čega ne mogu da uđu u Opštinu.

“Ima li petlje taj veliki Budvanin da se ispred nas pojavi”, kazao je Marković.

Radović je poručio da nema tog obezbjeđenja koje može da zabrani ulazak odbornika u parlament.

Jovanović je naglasio da su odbornici vlast u jednoj opštini i da ne može ni obezbjeđenje ni policija da spriječi da uđu.

“Njih su građani birali, ne možete ih spriječiti. Ko je vama rekao da odbornici ne mogu da uđu u Opštinu, imate li napismeno, možete li me pogledate u oči i reći. Ne smijete u oči da pogledate, a branite legitimno izabranim ljudima da uđu. Znate li da pravote krivično djelo, ne vrijedi ta dnevnica koju dobijate za ovo što radite”, poručio je Jovanović obezbjeđenju.

Okupljeni su kazali da će sjutra objaviti imena svih pripadnika obezbjeđenja koji se regrutuju sa sjevera Crne Gore i za "dnevnicu od 50 eura dolaze u Budvu da maltretiraju građane".

Radović: Kriminalna grupa zadužuje Budvu

Radović je kazao da "kriminalna grupa" planira Budvu da zaduži na 30 miliona.

“To su Nikola Divanović, Predrag Jelušić, Suzana Pribilović, Vladimir Bulatović, Marko Vuković, Gojko Ljubanović, Snežana Kuč, Vesna Nišavić, Dragana Pima, Boris Rafailović, Milija Sekulović, Božo Lazović, Predrag Dajković, Sanja Đedović, Milan Zec, Goran Boreta, Milica Petričević, Marina Gardašević, Predrag Milašević, Anđela Borilović (Ivanović) i Stevan Džaković. Ovo su naši sugrađani i sugrađanke koji su okupirali ovu Opštinu i planiraju da je zaduže. Ovo je ista ona ekipa koja je prodala hotel Avala, svu opštinsku zemlju, koja sada pokušava da otme i proda Buljaricu. Rade na organizovan i smišljen način, ovo su ljudi koji će uništiti Budvu, a njihovi nalogodavci našu državu”, naglasio je Radović.

Jovanović: Nastavlja se hajdučija

Jovanović je poručio da se hajdučija nastavlja i da će to po svoj prilici biti do 30. avgusta, kada će građani izaći na izbore i reći konačno "ne" organizovanom kriminalu, korupciji i DPS.

“Danas imamo dodatno, peto do sada privatno obezbjeđenje, a da ne znamo ko ih je angažovao. Jasno da je protivzakonito, da nije bio raspisan tender, i da se radi o poslušnicima organizovane kriminalne mafije koja je ušla u Opštinu, uzurpirala fotelje i zavuče ruku u džep građana”, kazao je Jovanović.

Bonus video: