predsjednik demokrata o predstojećim izborima

Bečić: Neću biti na jedinstvenoj listi, ako su na isto spremni i ostali lideri

Predsjednik Demokrata je kazao da su spremni da prihvate koncept koji cjelokupna opozicija predlaže i smatra da je najbolji

76215 pregleda 1307 reakcija 126 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokrate
Bečić, Foto: Demokrate

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, kazao je da je spreman da ne bude na jedinstvenoj poslaničkoj listi opozicije, ako su na isto spremni svi ostali opozicioni lideri, kao i svi oni koji imaju tri i više poslaničkih mandata.

"Bez obzira na to što se nikad, ali nikad, nećemo složiti sa užasnim porukama koje smo slušali od pojedinih poslanika, kako pozicije, tako i opozicije, a koji se kose sa građanskim konceptom, spremni smo da prihvatimo koncept koji cjelokupna opozicija predlaže i smatra da je najbolji", kazao je Bečić povodom sastanaka opozicije kojima u ime Demokrata prisustvuju Dragan Krapović i Krsto Radović, a koji, kako je rekao, imaju puni mandat partije za odlučivanje u pregovaračkom procesu.

Predstavnici Demokrata su, kako je kazao Bečić, jasno saopštili da ta partija podržava predlog za formiranje opozicione jedinstvene liste, ukoliko su na njoj svi opozicioni parlamentarni politički subjekti koji učestvuju u pregovorima, kao i ukoliko na listi neće biti kandidati koji već imaju u Skupštini Crne Gore tri i više poslaničkih mandata.

"Vidim da pregovori traju, a cijeneći da je neophodno blagovremeno donijeti odgovarajuće odluke, saopštavam sljedeće: Isto kao što sam 2018. godine odustao od predsjedničke kandidature, na predlog dijela parlamentarne opozicije, a zarad jedinstvenog nastupa opozicije na predsjedničkim izborima, tako i sada na sopstvenom primjeru nudim konkretan doprinos i dajem sledeći predlog. Iako sam poslanik tek nepuni jedan mandat, spreman sam da ne budem na jedinstvenoj poslaničkoj listi, ako su na isto spremni svi ostali opozicioni lideri, kao i svi oni koji imaju tri i više poslaničkih mandata", rekao je Bečić.

On je pozvao da se da šansa "novim ljudima".

"Hajde da relaksiramo opozicionu scenu, hajde da otvorimo prostor za novu energiju, hajde da stvorimo novu vrijednost i pružimo priliku našim ljudima koji su pokazali u Budvi i drugim gradovima kako se pobjeđuje DPS. Ukoliko moja malenkost kao neko ko ima nešto više od tri godine poslaničkog staza, nudi nešto ovako, onda vjerujem da ću imati pozitivan odgovor i sa druge strane. Ukoliko oslobodimo Crnu Goru, onda ce biti šanse i mjesta za sve. Na ovaj način relaksiram i sve one učesnike sastanka koji su na tom sastanku naglašavali da Aleksa Bečić ne treba da vodi jedinstvenu opozicionu listu", zaključio je Bečić.

Preporučujemo za Vas