DPS: Pobjeda u oba grada potvrda da smo najsnažnija politička struktura u CG

Iz DPS-a su zahvalili svim svojim aktivistima, biračima, simpatizerima i svim građanima Crne Gore „što su svojim radom i ukazanim povjerenjem još jednom doprinijeli pobjedi naše partije“
115 pregleda 30 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 05.02.2018. 06:44h

Demokratska partija socijalista (DPS) je pobjednik lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju, sa ubjedljivo najvećim osvojenim brojem glasova u obje opštine, saopšteno je iz te stranke.

„U Beranama je naša koalicija „Berane pobjeđuje“ u konačnom zbiru osvojila 7.856 glasova, 1.621 glas više od koalicije „Zdravo Berane“ koja je osvojila 6.235 glasova, i 6.034 glasa više od trećeplasirane Demokratske Crne Gore, koja je osvojila 1.822 glasa“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je DPS u Ulcinju osvojio 2.918 glasova i time ostvario planirani rezultat, odnosno sačuvao devet mandata u lokalnom parlamentu.

„S obzirom na to, DPS je spreman da preuzme odgovornost za odgovorno upravljanje Opštinom Ulcinj i rad u interesu svih građana“, poručili su iz te partije.

Kako su naveli, pobjeda u oba grada još jedna je potvrda da je DPS najsnažnija politička struktura u Crnoj Gori, „koja bilježi seriju dobrih rezultata na državnim i lokalnim izborima, uz stalan rast povjerenja građana u našu politiku“.

„Manipulacije kojima su se služile opozicione partije u kampanji, tokom izbornog dana, kao i prilikom saopštavanja rezultata, ne mijenjaju činjenicu da su Socijalistička narodna partija, Demokratski front i Demokrate, kao i uvijek, gubitnici izbora, koje je DPS samo u Beranama ostavila daleko iza sebe, a Demokrate u Ulcinju čak nijesu dosegle ni do cenzusa za ulazak u lokalni parlament“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su te stranke, time što su proglasile svoju „udruženu pobjedu“ u Beranama, samo potvrdile ono što je DPS tokom kampanje konstatovao.

„Da je na pomolu novo udruživanje ovih „partnera“, spremnih da jedni drugima oproste najbesprizornije uvrede, samo zarad šačice vlasti“, dodaje se u saopštenju.

Iz DPS-a su zahvalili svim svojim aktivistima, biračima, simpatizerima i svim građanima Crne Gore „što su svojim radom i ukazanim povjerenjem još jednom doprinijeli pobjedi naše partije“.

Bonus video: