DPS: DF da se izvini građanima i zdravstvenim radnicima

Iz DPS-a su kazali da očekuju da, nakon što se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić javno izvinio povodom netačnih tvrdnji da se u Crnoj Gori rade samo brzi testovi i da nema PCR laboratorije, isto to učine „njegovi puleni iz DF-a“

5040 pregleda 16 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS

Demokratski front (DF) treba da se izvini crnogorskim građanima, a posebno zdravstvenim radnicima, povodom netačnih tvrdnji da Crna Gora nema PCR laboratorije, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Iz DPS-a su kazali da očekuju da, nakon što se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić javno izvinio povodom netačnih tvrdnji da se u Crnoj Gori rade samo brzi testovi i da nema PCR laboratorije, isto to učine „njegovi puleni iz DF-a“.

„Bio bi osnovni građanski red da se lideri DF-a izvine građanima Crne Gore. Posebno zdravstvenim radnicima, jer su pokušali da unize i kompromituju svojim lažima ljekare i medicinsko osoblje koji stoje na prvoj liniji odbrane od epidemije koronavirusa“, poručili su iz te partije.

Iz DPS- a su naveli da treba očekivati da će se DF izviniti, pošto, kako su rekli, „dosljedno skaču na svaki mig iz Beograda“.

„Opravdano sumnjamo da su, Andrija Mandić, Nebojša Medojević i njima slični smislili tu laž, da su je plasirali preko beogradskih tabloida, i na kraju obmanuli i samog Vučića“, istakli su iz DPS-a.

U toj partiji smatraju da ovakvi pokušaji nijesu ništa novo kad je DF u pitanju.

„Praksa širenja neistina i opanjkavanja sopstvene države u inostranstvu manir je Mandića, Medojevića i drugih njegovih lidera i politike koju personifikuju“, kazali su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, to rade godinama, ne bi li što veću štetu nanijeli državi u kojoj žive, ne birajući sredstva da naude njenom ugledu i integritetu

„Zato i kukaju za litijama, jer misle da bi pod lažnim izgovorom borbe za svetinje, mogli ugroziti zdravstveno-bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori“, naveli su iz DPS-a.

Bonus video: