"Da nikad više, majka ne pusti suzu za izgubljenim djetetom, kao što su to činile majke Srebrenice"

"Sa tugom se sjećamo mračnog vremena devedesetih godina, vremena rata, mržnje i ludila. Ljudski životi ne mogu da se predstave brojkama, jer za nas i jedan izgubljen život predstavlja neizmjeran gubitak"

3202 pregleda 61 reakcija 12 komentar(a)
Polaganje vijenca, Foto: Socijaldemokrate
Polaganje vijenca, Foto: Socijaldemokrate

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović, članovi Predsjedništva Marija Blagojević i Safet Korać i portparol te partije Nikola Zirojević, obilježili su godišnjicu genocida u Srebrenici polaganjem vijenca na spomenik svim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije, saopšteno je danas iz te partije.

"Sa tugom se sjećamo mračnog vremena devedesetih godina, vremena rata, mržnje i ludila. Ljudski životi ne mogu da se predstave brojkama, jer za nas i jedan izgubljen život predstavlja neizmjeran gubitak. A takvih neizmjernih gubitaka je u građanskom ratu koji je zahvatio našu nekadašnju domovinu bilo previše. Zato imamo posebnu ljudsku obavezu da današnji dan obilježimo, pamtimo i da svojim djelima u sadašnjosti doprinosimo da se masakr poput onoga u Srebrenici nikad više nikome ne ponovi. Da nikad više, na ovim prostorima, majka ne pusti suzu za izgubljenim djetetom kao što su to činile mnoge majke Srebrenice, da nikad više žena ne isprati muža, dijete oca, na put bez povratka. Danas ovdje odajemo počast svim nevino stradalima u građanskom ratu koji je zahvatio bivšu Jugoslaviju, trudeći se da našim djelovanjem obezbijedimo da sjećanje na žrtve bude trajna brana mogućnosti da se tako nešto ikad više dogodi na ovim prostorima", saopštili su predstavnici Socijaldemokrata.

Bonus video: