Vujović: Osam hiljada nevinih civila izgubilo živote u ratu koji je vođen u ime velikodržavne ideologije

“Posebna obaveza je i danas pred nama. Da ne ćutimo, da upozoravamo, da podsjećamo na ono što se desilo kako se to nikada ne bi ponovilo”, rekao je Vujović

2477 pregleda 8 komentar(a)
Detalj sa polaganja cvijeća na Pobrežju, Foto: SDP
Detalj sa polaganja cvijeća na Pobrežju, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) će uvijek podsjećati i upozoravati na zločine, kakav je genocid u Srebrenici, kako se nikada ne bi više desili ni u Crnoj Gori, ni bilo kojoj državi regiona, saopštio je generalni sekretar stranke, Ivan Vujović.

On je, prilikom polaganja vijenca na spomen obilježju na Pobrežju povodom 25 godina od genocida u Srebrenici, kazao da je osam hiljada ljudi, nevinih civila izgubilo živote u užasnom ratu koji je vođen u ime velikodržavne ideologije.

“Posebna obaveza je i danas pred nama. Da ne ćutimo, da upozoravamo, da podsjećamo na ono što se desilo kako se to nikada ne bi ponovilo”, rekao je Vujović.

SDP će, kako je poručio, uvijek biti tu da podsjeća i upozorava da ovakvi zločini, genocidi i ideologije koje su dovele do tih stvari se više nikada ne dese ni u Crnoj Gori, ni u bilo kojoj državi regiona.

“SDP, kao partija koja je na pravoj strani ima jasan stav povodom tih pitanja. Nažalost, imamo situaciju da se u regionu i jednom dijelu crnogorske javnosti ne želi potpuno suočavanje sa prošlošću i ne želi na pravi način sagledati uloga i određena ideologija koja je omogućila i dovela do ovakvog zločina i genocida”, rekao je Vujović.

U Delegaciji SDP-a bili su i članovi Predsjedništva Adis Balota i Jelena Mitrović.

Bonus video: