Demokrate: Vuka Golubović primijećen u naselju Buče, otkriveni punktovi DPS-a za kupovinu glasova

Kako je navedeno u prijavi podnijetoj Centru bezbjednosti Berane, sinoć i jutros se okupljao veći broj građana u jednom objektu koji nije u funkciiji, a saznanja Demokrata govore da se tu vrši kupovina glasova za račun DPS-a.
145 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2018. 15:54h

Demokratska Crna Gora saopštila je da je u mjestu Buče, ispred štaba DPS-a, "primjećen Vuka Golubović bivši gradonačelnik Berana, koji je bio izuzetno neprijatan, vidno nervozan i uznemiren."

"Još od ranih jutarnjih časova ispred kuće Radovana Golubovića, Vukinog bliskog rođaka primijećeno je sprovođenje nelegalnih aktivnosti. Kuća koja je pretvorena u izborni štab DPS-a nalazi se na oko 50 metara od biračkog mjesta u mjestu Buče. Ispred kuće se nalaze dva vozila bez registarskih oznaka. Takođe, ispred štaba je primijećen i Mujko Golubović, direktor O.Š. "Vukašin Radunović". Pojava Vuke Golubovića, vozila bez tablica i punkt za kupovinu glasova u Beranskom naselju Buče, potvrđuju tvrdnje o organizovanom sprovođenju aktivnosti sa ciljem prekrajanja izborne volje građana. Vuka Golubović koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja i čije je vršenje vlasti ostavilo ogromne negativne posljedice na računu Opštine Berane, danas sprovodi izborne aktivnosti upravo u mjestu u kojem je i uhapšen prije nekoliko godina", navodi se u saopštenju.

JWPlayer video mesto

Demokrate su dodale da je "očigledno da se Golubović grčevito bori, kako bi opet sa odgovorne pozicije novcem građana Berana finansirao luksuzne kuće, ali i kako je javnost mogla da vidi i višespratne štale sa eloksiranom bravarijom."

"Takođe, njegov motiv je vjerovatno i mogućnost da Centar za socijalni rad njegovoj supruzi Milijani ponovo odobri jednokratnu socijalnu pomoć u iznosu od 350,00 eura koju će ona potom da proslijedi na račun DPS-a, i da, istina, doda još svoja tri eura", saopštile su Demokrate.

Demokrate su danas saopštile, da su otkrili, zabilježili i prijavili punktove za kupovinu glasova u beranskim mjestima Budimlje i Buče, kao i da su razmontirali nedozvoljeni štab Demokratske partije socijalista (DPS), u kojem je vršena kupovina glasova i sada već uobičajeno praćenje izlaznosti putem paralelnih spiskova.

"Čim je dobila dojavu da se u blizini biračkih mjesta broj 6 i 55, koja se nalaze u Spomen domu Dolac, vrše zloupotrebe i razne nezakonitosti, potpredsjednica i poslanica Demokrata, Zdenka Popović, se uputila kako bi provjerila i, eventualno, spriječila vršenje krivičnih djela na tom mjestu. Objava se potvrdila kao istinita. U objektu frizerskog salona, koji je za ovu priliku pretvoren u izborni štab DPSa, na djelu je uhvaćeno više osoba sa spiskovima u rukama i par ljudi koji su došli da „prodaju“ svoj glas. Jedan od onih koji je učestvovao u ovim nelegalnim aktivnostima bio je i Marko Kuč, član BO ispred DPS-a na jednom od dva biračka mjesta u Dolcu. Interesantno je pomenuti i informaciju da je predsjednik DPS-a, Milo Đukanović, tetak gospodinu Kuču", kazale su Demokrate.

"Fotografije prikazuju automobile bez tablica u neposrednoj blizini biračkog mjesta 26, koje se nalazi u prostorijama O.Š "Boško Strugar"", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su kazali da se izborni štab DPS nalazi na 50 metara od biračkog mjesta broj 12 u mjestu Budimlja.

"Iz izbornog štaba je izašao Mujo Šćepović, koji je istovremeno i član BO u ime DPS-a na tom biračkom mjestu", kazale su Demokrate.

Kazali su i da je na 50 metara od biračkog mjesta u mjestu Buče, u Beranama, otkriven štab DPS u kojem se sprovode nelegalne aktivnosti.

"Štab je stacioniran u kući Radovana Golubovića, koji je u bliskom srodstvu sa Vukom Golubovićem, bivšim predsjednikom Opštine Berane i funkcionerom DPS-a", saopštile su Demokrate.

Ispred kuće se nalaze dva vozila bez registarskih oznaka.

Oni su dodali i da je ispred štaba je primijećen i Mujko Golubović, direktor O.Š. "Vukašin Radunović".

Poslanik Demokrata, Mijomir Pejović, trenutno se nalazi u Centru bezbjednosti u Beranama, gdje podnosi krivičnu prijavu u vezi sa ovim punktom DPSa i nelegalnim aktivnostima koji se u njemu sprovode.

Demokrate su prijavile i objekat u Budimlji.

Kako je navedeno u prijavi podnijetoj Centru bezbjednosti Berane, sinoć i jutros se okupljao veći broj građana u jednom objektu koji nije u funkciiji, a saznanja Demokrata govore da se tu vrši kupovina glasova za račun DPS-a.

Navedeni objekat je u vlasništvu Gorana Radunovića, navodi se u prijavi Demokrata.

Pored ovoga, iz ove partije su kazali i da je primjećeno vozilo bez registarskih oznaka ispred Centra za kulturu u Beranama, u kojem se nalazi biračko mjesto broj 1.

"Postavljamo pitanje nadležnima, u ovom slučaju Upravi policije: zašto ne reaguju, kad je očigledno svima da se iz ovog automobila vrši krivično djelo, kršenjem izbornih prava i sloboda građana", saopštile su Demokrate.

Demokrate su prijavile i više slučajeva automobila bez registarskih tablica.

"Nezakonita radnja, strogo prekršajno djelo - vožnja vozila bez registarskih oznaka, koja se po zakonu moraju isključiti iz saobraćaja, a identitet lica koje ih vozi i čiji su vlasnici odmah utvrditi, učestala je pojava u izbornom danu u Beranama.Nema sumnje da su ova vozila samo sredstvo pomoću kojih se sprovode nelegalne aktivnosti, čiji je nosilac DPS.Ponavljamo, policija još ništa ne čini da sankcioniše ovu protivzakonitu aktivnost i prekršajno djelo", kazale su Demokrate.

Automobil bez tablica je snimljen i kod štaba DPS-a u Beranama.

Demokrate još jednom ponavljaju da niko iz MUP-a još nije reagovao.

Demokrate su kazale i da su vozila bez registarskih oznaka primijećena danas i u Ulcinju.

"Fotografije koje šaljemo prikazuju automobile bez tablica u neposrednoj blizini biračkog mjesta 26, koje se nalazi u prostorijama O.Š "Boško Strugar"", navodi se u saopštenju Demokrata.

Galerija

Bonus video: