"Srećan dan državnosti! Za slobodnu Crnu Goru!"

Carević: 13. jul je bio i ostao dan slobodarske Crne Gore

"Slobode nema bez poštovanja prava svih naroda i građana u Crnoj Gori, pravnoj, a ne silničkoj državi, državi pravde i jednakosti, a ne državi nepravde i nezasluženih privilegija"

12012 pregleda 52 reakcija 52 komentar(a)
Carević, Foto: Vuk Lajović
Carević, Foto: Vuk Lajović

Marko Carević (DF) koga je nova odbornička većina smijenila sa mjesta predsjednika Opštine Budva je u ime ove Opštine i u svoje ime građanima  čestitao dan državnosti.

On je naveo da je 13. jul je bio i ostao dan slobodarske Crne Gore.

"Kako onda kada je međunarodno priznata 1878. godine i među privim zemljama ušla u porodicu slobodnih naroda, tako i onog dana kada je otpočeo opštenarodni ustanak 1941. godine, datum kojim Crna Gora ispisuje najljepše stranice svoje istorije i antifašizam ugrađuje u svoje temelje"; rekao je Carević.

On je dodao da trinaesti jul podsjeća da je sloboda naša dužnost.

"Slobode nema bez poštovanja prava svih naroda i građana u Crnoj Gori, pravnoj, a ne silničkoj državi, državi pravde i jednakosti, a ne državi nepravde i nezasluženih privilegija. Svjetlost ovog važnog istorijskog datuma, hrabrost i slobodoljublje naših predaka nas podsjećaju i opominju da su sloboda, jednakost i pravda principi na kojima država i društvo moraju da počivaju i na kojima moramo istrajavati, bez obzira na sve prepreke i iskušenja. Srećan dan državnosti! Za slobodnu Crnu Goru!", rekao je Carević.

Preporučujemo za Vas