u susret 13. julu

Đukanoviću i dalje stižu čestitke povodom Dana državnosti

Generalna guvernerka Kanade Pajet, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, "podsjeća da je ovaj dan posebna prilika da se sa ponosom osvrnemo na postignute rezultate i samouvjereno pogledamo u budućnost"

2101 pregleda 8 komentar(a)
Đukanović, Foto: Filip Roganović
Đukanović, Foto: Filip Roganović

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i dalje stižu čestitke brojnih najviših evropskih i svjetskih zvaničnika povodom 13. jula‬ – Dana državnosti Crne Gore. ‬‬‬

Čestitke su, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, uputili kralj Švedske Karl Gustaf, predsjednica Slovačke Zuzana Čaputova, predsjednica Grčke Katerina Sakelaropulu, predsjednik Portugala Marselo Rebelo de Sousa, kapetani regenti San Marina Alesandro Mancini i Grazia Zaiferani, predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, generalna guvernerka Kanade Džuli Pajet, generalni guverner Australije Dejvid Harli, kralj Tajlanda Maha Vajiralongkorn i predsjednik Alžira Abdelmadjid Tebboune.

Predsjednica Slovačke je, kako je saopšteno, u čestitki poželjela Crnoj Gori i svim građanima stabilnost, prosperitet i mnogo uspjeha u procesu integracija u Evropsku uniju i u reformskim naporima uz uvjerenje da će Slovačka kao istinski prijatelj Crne Gore nastaviti da i dalje podržava našu zemlju. „Cijenim prijateljske odnose između naših zemalja i vjerujem da će se u duhu partnerske saradnje i savezništva u Sjevernoatlantskoj alijansi i nadalje uspješno razvijati i produbljivati“, dodaje se u čestitki, navode iz Đukanovićevog kabineta.

Iz Portugalije, Grčke i Švedske, dodaje se, uputili su najbolje želje za dalji napredak i prosperitet Crne Gore.

Generalna guvernerka Kanade Pajet, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, "podsjeća da je ovaj dan posebna prilika da se sa ponosom osvrnemo na postignute rezultate i samouvjereno pogledamo u budućnost". "Ponosni smo na naše prijateljstvo i partnerstvo. Ostajemo posvećeni jačanju zajedničkih euroatlanskih vrijednosti slobode i stabilnosti i radu na dobrobiti svih naših građana. Radujem se budućim prilikama u kojima ćemo nastaviti da gradimo naše odnose", dodaje se u čestitki.

Generalni guverner Australije Harli u čestitki navodi: "U vrijeme kada države svijeta zajedno rade na suočavanju sa izazovima koje je donio COVID-19, solidarnost međunarodne zajednice važnija je nego ikada ranije. Uvjeren sam da ćemo u periodu koji je pred nama nastaviti da razvijamo prijateljske odnose naših zemalja."

"Povodom nacionalnog dana Crne Gore, želimo da, u ime naroda San Marina i naše lično, Vašoj ekselenciji i prijateljskom narodu Crne Gore, uputimo najbolje želje", ističu u čestitki zvaničnici San Marina.

Predsjednik Lukašenko, uz iskrene čestitke Dana državnosti Crne Gore, potvrđuje "težnju Bjelorusije ka jačanju prijateljskih veza", uz ubjeđenje "da bilateralni odnosi imaju veliki potencijal, koji zajedničkim naporima mi možemo da iskoristimo radi značajnog produbljivanja bjelorusko-cnogorskog partnerstva na korist oba naroda", saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Čestitku je uputila i generalna sekretarka Organizacije frankofonih zemalja Louise Mushikiwabo.