pozvali nadležne da hitno reaguju

DPS Nikšić: Naš član napadnut zbog crnogorske zastave

"Crna Gora je naša kuća i prioritetni naš cilj je da se u njoj svi osjećaju bezbjedno i sigurno", poručili su iz DPS-a

15380 pregleda 62 reakcija 65 komentar(a)
Foto: OO DPS Nikšić
Foto: OO DPS Nikšić

Demokratska partija socijalista saopštila je da je večeras u Nikšiću fizički napadnut član odbora DPS u tom gradu i član Savjeta mladih Vladan Šturanović.

"Više NN lica presjekli su put Šturanoviću, fizički nasrnuli na njega, nanijeli mu tjelesne povrede i oduzeli crnogorsku zastavu. Ovo je nezapamćeni vandalski čin prema mladom čovjeku, čija je jedina greška što voli svoju zemlju i nosi njenu zastavu. Shvatamo da je vandalizam u krvi onima koji se više od pola godine bahate ulicama našeg grada, nasrću i gađaju policajce na dužnosti, uništavaju gradski inventar i vrijeđaju sve one koji ne misle kao oni", saopšteno je iz OO DPS Nikšić.

Iz te partije su pozvali nadležne organe da otkriju napadače i privedu ih pravdi.

"Crna Gora je naša kuća i prioritetni naš cilj je da se u njoj svi osjećaju bezbjedno i sigurno. Žalosno je da uoči obilježavanja praznika, kada je Crna Gora ustala u borbu protiv fašizma, oblike fašisoidnog ponašanja imamo opet na našim ulicama. Ove strukture napadom u hordi na mladog nezaštićenog čovjeka pokazuju svoju nemoć i šalju poruku da u prvim redovima veliko srpskih nacionalističkih snaga u Crnoj Gori stoje kriminalci i batinaši. Opštinski odbor DPS Nikšić pruža punu podršku svom članu Vladanu Šturanoviću i traži hitnu intervenciju nadležnih organa", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas