Vuksanović Stanković: Sa ponosom se sjećamo svih boraca narodno oslobodilačkog rata

“Socijaldemokratska partija je nastala na idejama antifašizma i državotvornosti i tradiciji partizanske borbe naroda Jugoslavije koji su ustali u borbu protiv okupatora u tada porobljenoj Evropi. Na temeljima te borbe danas smo izgradili modernu Crnu Goru, ali na temeljima te borbe gradićemo evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru”, kaže se u saopštenju

7284 pregleda 21 reakcija 16 komentar(a)
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: SDP
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: SDP

Delegacija SDP, predvođena predsjednicom Draginjom Vuksanović Stanković, položila je danas vijenac na partizanski spomenik Palim borcima u Virpazaru, saopšteno je iz te partije.

“13. jul je sjećanje na dvije suštinske istorijske vertikale naše države, borbe za slobodu i antifašizam. 13. jul 1878. je kruna pet vjekova borbe za slobodu našeg naroda, a 13. jul 1941. dan ustanka crnogorskog naroda u borbi protiv okupatora. Danas se sa ponosom i pijetetom sjećamo svih boraca narodno oslobodilačkog rata, sjećamo se svih onih koji su 1878. donijeli i utemeljili nezavisnu državu Crnu Goru” , istakla je Draginja Vuksanović Stanković, kaže se u saopštenju tog političkog subjekta.

“Socijaldemokratska partija je nastala na idejama antifašizma i državotvornosti i tradiciji partizanske borbe naroda Jugoslavije koji su ustali u borbu protiv okupatora u tada porobljenoj Evropi. Na temeljima te borbe danas smo izgradili modernu Crnu Goru, ali na temeljima te borbe gradićemo evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru”, kaže se u saopštenju.

“Vječna slava i hvala svim borcima za slobodu i čast Crne Gore, a nama, građanima Crne Gore, neka je srećan Dan državnosti i Dan ustanka crnogorskog naroda protiv fašizma” , zaključila je Vuksanović Stanković.

Bonus video: