Budva opet na ivici fizičkog obračuna

Nakon što i poslije tri molbe da mu se dostavi naredba po kojoj mu je zabranjen ulaz u zgradu, te insistiranja da mu policija kaže da li mu je zabranjen ulaz , Radović je sa podignutim rukama krenuo da udje kroz kordon privatnog obezbjedjenja. Ulazak u Opštinu je tražio i Marko Carević, koga je odbornička većina smijenila sa funkcije gradonačelnika

37445 pregleda 156 reakcija 75 komentar(a)
Danas u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Danas u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Privatno obezbjeđenje spriječilo je Krsta Radovića, koga je odbornička većina smijenila sa mjesta šefa parlamenta, da uđe u zgradu Skupštine opštine i zakaže nastavke 33. i 34. sjednice parlamenta koje su prekinute 29. maja i 3. juna.

Nakon što i poslije tri molbe da mu se dostavi naredba po kojoj mu je zabranjen ulaz u zgradu, te insistiranja da mu policija kaže da li mu je zabranjen ulaz , Radović je sa podignutim rukama krenuo da udje kroz kordon privatnog obezbjeđenja. Ulazak u Opštinu je tražio i Marko Carević, koga je odbornička većina smijenila sa funkcije gradonačelnika.

Nastalo je guranje, a odbornici Demokrata i DF-a te građani krenuli su da probiju živi zid . Uspjeli su da obezbjeđenje izguraju do ulaznih vrata, kada se uključila interventna jedinica policije i spriječila da dođe do probijanja kordona obezbjeđenja.

To je izazvalo negodovanje okupljenih, a Radović i Carević najavili su da će danas ponovo doći i ući na svoja radna mjesta. Tenzije su se smirile, nakon čega su se okupljeni razišli.

“Nemoj me dirati slučajno i podizati ruku na mene. Hoću da uđem u zgradu i zakažem nastavak skupštinskih sjednica. Pošto ćutite, to znači da možemo ući. Pokažite mi samo ko ne dozvoljava da uđem. Imate li dokument gdje piše da mi je zabranjen ulaz” kazao je Radović.

On je poručio policiji da je polomila cijelu Opštinu i sada čuva kriminalce.

“ Sram vas bilo, okupirali ste Opštinu, slomili ste Opštinu”, naglasio je Radović.

Nikola Jovanović, šef kabineta Carevića, rekao je da je dosta bilo šale i da im dozvole da uđu.

“ Šta je problem, i dalje se branite ćutanjem. Znate ko se brane ćutanjem , oni koji su krivi. Vi kao policija morate nam dozvoliti da udjemo na svoja radna mjesta. Pomjerite ove ljude koji bezakonito stoje. Dozvolite da mi jao legitimno izabrani predstavnici gradjana udjemo na svoja radna mjesta i radimo svoj posao”, kazao je Jovanović. On je zapitao po kom osnovu je policija angažovana i drži “ Opštinu uhapšenu 24 dana”.

Potpredsjednik Demokrata i Odbornik u budvanskom parlamentu Dragan Krapović upitao je policiju i privatno obezbjeđenje kako može suspenduju pravo na lokalnu samoupravu.

“ Ko vam je dao to pravo. Čija ste vi policija, jeste li policija Crne Gore. Što radite onda u službi jedne partije, što radite u službi organizovane kriminalne grupe. Što radite u zlužbi kriminala, kako možete protivzakonito stati na stranu jedne partije. Mislite da nama ne prioada Uprava policije, prioada svim gradjanima Crne Gore. Treba da štitite red i zakon, a vi štitite jedan režim i jednog čovjeka. To neće proći u Crnoj Gori, dokazi vriheme promjena. Svi koji to rade moraće da snose odgovirnost, ne vi koji primate naredjenha, nego oni koji ih izdaju”, poručio je Krapović.

Lider budvanskih Demokrata Mijomir Pejović upitao ko je nadležan , policija ili obezbjeđenje.

“ Do kada mislite gradjane Budve da držite kao svoje taoce. Treba da idete u Kotor kod onih koji su zapalili bedeme i tamo treba da budete, tamo je vaše mjesto. Ovdje niko ništa ne pali, niko ništa ne ruši, idite tamo kod onih koji uništavaju državnu imovinu i kulturnu baštinu”, istakao je Pejović.

Carević je rekao da je očigledno da je obezbjeđenje pretpostavljeno policiji.

“ Smijete li reći slovo A, koliko vas je tu. Recite samo A”, kazao je Carević revoltiran jer obezbjeđenje je odbijalo da odgovori ko im je kazao da odbornici ne smiju ući u Opštinu i legitimno izabrana vlast.

Bonus video: