Krapović: Divanović doveden da realizuje plan Marovićeve OKG o zaduženju 30 miliona eura ukradenog kriminalnog novca

"Oni će probati u periodu od mjesec i po dana nelegalne vlasti u periodu izbora da zaduže građane Budve 30 miliona eura. Ja im poručujem da nakon što se završe izbori, sve štetne, kvazi odluke koje budu donijete, biće poništene u roku od pet dana . Tako da im to neće uroditi plodom, moraće da odblokiraju račun Opštine i moraće da napuste zgradu Opštine pognutih glava i da se više nikad ne vrate”, poručio je Krapović

18196 pregleda 266 reakcija 65 komentar(a)
Arhiva, Foto: Luka Zeković
Arhiva, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Demokrata i odbornik u lokalnom parlamentu Dragan Krapović ocijenio je da je na sceni nastavak djelovanja organizovane kriminalne grupe koja pokušava da Opštinu Budva zaduźi 30 miliona eura.

On je napomenuo da je riječ o 30 miliona eura kriminalnog novca u projektu postrojenja otpadnih voda koje je djelo OKG na čijem je čelu Svetozar Marović i Vlade na čijem je čelu bio Milo Đukanović

“ Opština je već 24 dana u fizičkoj blokadi od strane nelegalno privatnog obezbjeđenja koje upravlja policijom. Pored toga Opština je već nekih mjesec i po dana u finansijskoj blokadi. Potpuno protivpravno je stavljena privremena mjera Privrednog suda koji nadležena u sporovima Vlade i Opštine Budva. Gospoda iz Vlade, prije svega ministar finansija Darko Radunović i potpredsjednik Milutin Simović su potpuno protivpravno blokirali u jednom politički, ekonomskom i turističkom delikatnim momentu Opštinu Budva. Postavlja se pitanje zašto se blokirala Opština, da li će ona negdje da pobjegne pa neće platiti svoje obaveze”, zapitao je Krapović.

On je istakao da “gospoda koja su dovedena u Opštinu da bi završili to kriminalno djelo”.

“Što bi se reklo, stavili konac koje to djelo krasi. Ova sadašnja kvazi većina, sa kvazi predstavnicima naroda na čelu sa Divanovićem i drugima kojima ne želim da pominjem imena, će probati da zaduže Opštinu i građane Budve 30 miliona eura. Moraju da znaju, prije toga, da tih 30 miliona je prouzrokovala organizovana kriminalna grupa ne čelu sa Svetozarom Marovićem, Vlada na čelu sa Milom Đukanovićem i ministrom finansija Igorom Lukšićem, i nijesu uspjeli da te pare stave na teret građana Budve. Naravno, kao i u svim ostalim slučajevima počev od KAP- a, Željezare, Pobjede, Montenegro airlinesa i sada WTE otpadne vode, niko neće odgovarati zato što Specijalno državno tužilaštvo ne radi svoj posao, zato što sudovi ne rade svoj posao, sve moguće institucije su zloupotrijebljene u svrhu otimanja Opštine Budve od naroda. Sada će biti zolupotrijebljen Privredni sud i sve druge instance koje budu potrebne, kako bi se 30 miliona eura kriminalno otuđenog novca od građana Budve i Crne Gore, svalilo isključivo na teret grašana”, poručio je Krapović.

On je ustvrdio da će to uraditi Divanović, Predrag Jelušić , Milutin Simović i Darko Radunović, kao i gospoda iz Privrednog suda.

“Ovdje je na sceni, prvo otvorena represija, a potom nastavak djelovanha OKG koja je djelovala do 2016., a što smo mi našim vlašću prekinuli. Podsjećam da je za vrijeme moga mandata vraćeno 25 miliona eura dugova i ostavljeno sedam miliona eura na računu, a da se nismo ni centa zadužili. Oni će probati u periodu od mjesec i po dana nelegalne vlasti u periodu izbora da zaduže građane Budve 30 miliona eura. Ja im poručujem da nakon što se završe izbori, sve štetne, kvazi odluke koje budu donijete, biće poništene u roku od pet dana . Tako da im to neće uroditi plodom, moraće da odblokiraju račun Opštine i moraće da napuste zgradu Opštine pognutih glava i da se više nikad ne vrate”, poručio je Krapović.

Bonus video: