Služba za odnose s javnošću Nikole Divanovića

"Krapović neistinama i manipulacijama pokušava da sakrije da je 2018. godine zadužio Opštinu"

Dodaje se da dio kreditnog zaduženja Država je garantovala u iznosu od 29,5 miliona eura, a iznos je naplaćen u decembru 2019.godine

8017 pregleda 17 komentar(a)
Divanović, Foto: Screenshot
Divanović, Foto: Screenshot

Nije nikakva novost kreditno zaduženje prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u, koje postoji u svim evidencijama Opštine Budva i prikazuje se svake godine kroz Završni račun Opštine koji predlaže predsjednik Opštine, a usvaja Skupština, saopšteno je iz Službe Nikole Divanovića, koga je odbornička većina imenovala za gradonačelnika Budve.

"Takođe, isplata po ovom kreditnom zaduženju se svake godine nalazi u Budžetu Opštine Budva, uključujući i godine dok su (Dragan) Krapović i ekipa bili na čelu opštine, predlagali i usvajali budžete i završne račune. Zato je parcijalna amnezija bivšeg predsjednika opštine isključivo političkog, a ne zdravstvenog karaktera", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da dio tog kreditnog zaduženja Država je garantovala u iznosu od 29,5 miliona eura, a iznos je naplaćen u decembru 2019.godine.

"O neznanju, zloj namjeri i svemu negativnom što karskteriše bivšu lokalnu vlast govori činjenica da sada zapravo osporava postojanje naplaćene garancije, umjesto da su sproveli umanjenje duga prema prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u, i za isti iznos priznali obavezu prema Državi koja je nesporna. Dakle, promjena u stanju duga je 0,00 €, samo je potrebno sprovesti procedure i precizirati da za isti iznos koji je platila Država, Opština ne duguje WTE WASSERTEHNIK-u, kao što šiše na današni dan već Državi, što je istina", navodi se u saopštenju.

Iz službe Nikole Divanovića, koga je odbornička većina imenovala za gradonačelnika Budve je istaknutu da je "Logično da ako je Vaš žirant platio kredit, nećete plaćati banci, nego žirantu. To je svima jasno, osim nažalost bivšoj vlasti koja pokušava zamjenom teza da obmane javnost. Izgleda da bivši predsjednik opštine predlaže da se WTE dva puta plati, eto dokle idu njihovi pokušaji manipulacije i obmane".

"Što se tiče njegovih tvrdnji da nije zaduživao opštinu, riječ je o još jednoj neistini. U maju 2018.godine, upravo je Krapović donio Odluku o zaduživanju Opštine Budva u cilju sprečavanja aktiviranja Državne garancije izdate WTE WASSERTEHNIK-u broj 01-1404/1 od 30.05.2018.godine, u izmosu od 3.500.000,00 €. Odluka je potvrđena na Skupštini 17.jula 2018.godine. Za 3 i po godine vladavine, predhodna administracija je potrošila… Sve to Krapović odlično zna, samo što su mu manipulacije, neistine i huliganske prijetnje postale manir još 2016. godine. Činjenica da je nedavno i zvanično označen kao organizator kriminalne grupe koji izdaje naredjenja vatrogascima i komunalcima da blokiraju Budvu, te da napadaju policiju, sugeriše da je riječ o nastavku već vidjenog , i da imamo posla sa izgrednikom koji je sklon vršenju više krivičnih djela iz djelokruga organizovanog kriminala", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas