Pejović: Marović stoji iza otimanja vlasti, da se Budva pokrade, a on i sin ostanu na slobodi

"Ako nam od ovoga kriminalnog obezbjedjenja zabranjeno da uđemo u Opštinu, nije nam zabranjeno da govorimo. Sprema se zaduženje od 30 miliona eura graana Budve. Iza kompletnog posla stoji Svetozar Marović i skiper na njegovoj jahti Stjepan Skočajić", rekao je Pejović

20623 pregleda 183 reakcija 35 komentar(a)
Pejović, Foto: Vuk Lajović
Pejović, Foto: Vuk Lajović

Kordon privatnog obezbjeđenja ni jutros, 25. dan nije dozvolio odbornicima Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta da uđu u zgradu Opštine Budva.

Iako su odbornici tražili da im se dozvoli da predaju dokumenta skupštinskoj službi, kojima se dokazuje da je najavljeno zaduženje od 30 miliona eura kako bi se vratila navodna državna garancija koju je aktivirala njemačka kompanija WTE zbog projekta za prečišćavanje otpadnih voda, još jedna smišljena pljačka Budve u režiji organizovane kriminalne grupe, pripadnici obezbjeđenja su bili nijemi i živim zidom onemogućili prolaz.

Punih sat trajala je rasprava, a Marko Carević, koga je nova odbornička većina smijenila sa mjesta gradonačelnika Budve, insistirao je da mu se dostavi papir gdje piše da je zabranjen ulaz.

Na to je insistirao i njegov šef kabineta Nikola Jovanović koji je upozorio da pripadnici obezbjeđenja , iako to zakon propisuje, nemaju ni oznake, ni legitimacije.

Šef budvanskih Demokrata i odbornik u lokalnom parlamentu Mijomir Pejović optužio je lično nekadašnjeg visokopozicioniranog člana Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića da stoji iza otimanja vlasti u Budvi i stvaranja na korupciji zasnovane odborničke većine, kako bi se od Budve ukralo još 30 miliona eura, a on sebi i sinu Milošu garantovao slobodu u Beogradu.

"Ako nam od ovoga kriminalnog obezbjedjenja zabranjeno da uđemo u Opštinu, nije nam zabranjeno da govorimo. Sprema se zaduženje od 30 miliona eura graana Budve. Iza kompletnog posla stoji Svetozar Marović i skiper na njegovoj jahti Stjepan Skočajić. On je ponovo ucijenjen da bi produžio svoju slobodu, da bi se njegov sin našao na slobodi, on je morao sve ovo da organizuje, što se ovdje u Budvi dešava zadnjih mjesec dana, okupi većinu od 17 odbornika, kako bi se zadužili i pare otišle Vladi, a on kupio slobodu za određeni period. Ta sloboda neće dugo trajati budite sigurni, jer poslije 30. avgusta svi oni koji su Opštinu Budva su doveli do prosjačkog štapa i sada ponovo pokušavaju, biće tamo gdje im je i mjesto", poručio je Pejović.

On je kazao da je Opštinu Budva u proteklih mjesec angažovanje privatnog obezbjeđenja koštalo više od 100 hiljada eura.

Vujović: Divanović doveden da bi neko šklapio 30 miliona eura, najveći je lažov...

Odbornik DF Đorđije Vujović zatražio je da uđe u Opštinu Budva i preda dokument - ugovor koji su u hotelu "Splendid" prije deset godina, o izgradnji postrojenja za tretman otpadnih voda, potpisali tadašnji ministar Igor Lukšić i predstavnik WTE, a u kome se Opština ne pominje kao garant.

Vujović
Vujovićfoto: Vuk Lajović

"Pitam javno Lukšića, a i Mila Đukanovića, koji je otvorio postrojenje, zašto su privatnoj kompaniji dali 29,3 miliona eura garanciju, odnosno ugovor o jematvu, da će im isplatiti Vlada. Još više čudi zašto je Vlada isplatila 29,3 miliona eura. Odgovor na to je da bi zadužila Opštinu Budva, koja nije potpisnik ugovora", kazao je Vujović.

On je poručio "Nikoli Divanoviću samozvanom predsjedniku", da je "najveći lažov koji je ušao u Opštinu Budva".

"On je juče pozivajući se upravo na ovaj ugovor rekao da žele da saniraju stanje, da je Opština u obavezi da plati tih 29,3 miliona eura. Znate kada će biti u obavezi, samo kada Skupština opštine to izglasa. Meni privatno obezbjeđenje ne dozvoljava da spriječim ovu milionsku krađu, jer ova dokumenta želim da predam u skupštinsku službu, kako bi se svi odbornici upoznali sa stvarnim stanjem, a to je da Opština nije nikome garantovala, već isključivo Vlada. Ovo je ugovor o jemstvu i kao takav je mogao biti raskinut isključivo u parničnom postupku, a oni to predstavljaju kao bankarsku garanciju. Vlada ne daje bankarske garancije, već to daje banka. Ovaj ugovor o jemstvu može da se aktivira isključivo iz dobre volje ili u parničnom postupku. Tako da je Vlada dobrovoljno isplatila Njemcima. Javno prozivam ministra finansija Darka Radunovića, potpredsjednika Vlade Milutina Simovića da su učestvovali u ovoj koruptivnoj radnji jer je 29,3 miliona eura pošlo u privatne džepove. Kako su dijeljeni, jednog dana će se doznati. Divanovića su samo zato doveli, jer neko hoće, narodski rečeno, da šklapi 30 miliona eura", kazao je Vujović.

On je poručio pripadniku obezbjeđenja da je "bijeda ljudska" jer se smijao dok je on pokušavao da dokumenta dostavi policijskom starješini.

"Za dnevnicu od 20 eura si došao da ovdje maltretiraš ljude", kazao je Vujović

Predstavnik Građanske akcije Božidar Vujičić optužio je policiju da je saučesnik u svemu te da štiti kriminalce koji su ušli u Opštinu, a ne dozvoljava legitimno izabranim predsjedniku da uđe.

Bonus video: