"Aprcović je političku biografiju započeo igrajući se vatrom na Konavlima, a završiće je požarom na San Đovaniju"

"Dok su se 13. jula 1941. godine naši preci dizali da odbrane čast i slobodu Crne Gore, u Kotoru su se 79 godina kasnije morali dizati vatrogasci da spasavaju grad od Aprcovićevih "slavljenika"

15332 pregleda 428 reakcija 31 komentar(a)
Sindik-Milićević, Foto: Socijalisti Crne Gore
Sindik-Milićević, Foto: Socijalisti Crne Gore

Socijalisti Kotora uputili su u zadnja tri mjeseca predsjedniku Opštine Kotor Željku Aprcoviću 19 odborničkih pitanja, ali do danas, iako su prošli svi propisani rokovi, nije odgovorio ni na jedno, jer je izgleda mnogo zauzet organizacijom majskih i julskih bakljada, saopštila je danas Aleksandra Sindik-Milićević, odbornica u Skupštini opštine (SO) Kotor i potpredsjednica kotorskog odbora Socijalista Crne Gore.

"Aprcović je svoju političku biografiju započeo igrajući se vatrom na Konavlima, a završiće je požarom na San Đovaniju. Dok su se 13. jula 1941. godine naši preci dizali da odbrane čast i slobodu Crne Gore, u Kotoru su se 79 godina kasnije morali dizati vatrogasci da spasavaju grad od Aprcovićevih "slavljenika". Kao rođena Kotoranka, podignuta na pravim bokeljskim vrijednostima, poručujem Aprcoviću kao organizatoru bakljade – i Kotor i domovina se brane čašću i znanjem - i Kotor i domovina se brane – lijepim vaspitanjem", istakla je Sindik-Milićević.

Aprcović
Aprcovićfoto: Savo Prelević

Ona je dodala da dok Kotor drži osvijetljen bakljama, Aprcović istovremeno način trošenja opštinskih para drži u totalnom mraku.

"Znamo da su naša odbornička pitanja škakljiva. Znamo da je za Aprcovića najbolje da izbjegne odgovore, jer bi odgovori na ta pitanja u potpunosti ogolili političku bahatost i bezakonje u upravljanju Kotorom koja je glavna crta Aprcovićevog vođenja grada. Samovlašće i prikrivanje svih problematičnih podataka, neznanje i politička slabost DPS-a Kotor su očigledni. A Aprcović vlada po modelu tri u jedan- vodi opštinu, vodi partiju i vodi Odbor direktora Luke", kazala je Sindik-Milićević.

Po njenim riječima, Aprcović u međuvremenu uporno izbjegava da odgovori na više puta postavljeno odborničko pitanje - koliko ima novca na računu Opštine Kotor sada, a koliko je bilo prošle godine u isto vrijeme.

"Koji mogu biti razlozi da Aprcović od odbornika, Skupštine opštine i od građana krije koliko je na računu Opštine novca, nek građani sami prosude. Nije slučajno ni to što Aprcović ne odgovara ni na pitanje kada će biti završeni bazen i sportska hala u Kotoru, iako je još prošle godine znao da se često javno pohvali kako će „bitku za grad“ voditi tako što će uticati na hitno završavanje tih objekata. Vidimo kako je oposlio taj posao", rekla je Sindik-Milićević.

Ona je kazala i da Aprcović krije od građana i Skupštine opštine i podatak koliki je iznos sredstava bio planiran za izgradnju pothodnika, a koliko će njegova izgradnja ukupno koštati, odnosno za koliko će troškovi biti veći od planiranih.

"Socijalisti su od Aprcovića tražili i odgovor na pitanje koliko je novca iz budžeta Opštine Kotor utrošeno za realizaciju kulturnih manifestacija i programa u 2019. godini, kao i u prvih pet mjeseci ove godine. Ponovo smo naišli na zid ćutanja. Odbio je da dostavi i tražene podatke o nezakonitom postavljanju vršilaca dužnosti na čelo opštinskih sekretarijata. Sakrio je odgovore i na niz drugih pitanja o kojima ćemo detaljno govoriti narednih dana. Danas, nakon tri mjeseca čekanja da Aprcović pokaže poštovanje prema Skupštini opštine i institutu odborničkog pitanja, samo javno konstatujemo - Aprcović ili mnogo ne zna ili mnogo krije", zaključila je Sindik-Milićević.