Krivokapić: Spremni smo da izađemo na megdan i poharnicima u vlasti i nacionalistima u opoziciji

Predsjednik SDP-a, Ranko Krivokapić, je naveo da iako se Titograd više ne zove imenom pod kojim je doživio najveći ekonomsko socijalni prosperitet, to vrijeme je, kako rekao, imalo moral i vrijednosti i što je najvažnije poštenu vlast
151 pregleda 42 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Filip Roganović
Ranko Krivokapić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.05.2018. 18:40h

Građanski savez za promjene predstavio je danas Deklaraciju o promjenama, koja predstavlja, kako je saopšteno, osnovni programski dokument na kojem će se zasnivati kampanja tog saveza na izborima u Podgorici.

U Deklaraciji je poseban akcenat stavljen na izgradnju građanskog društva, okrenutog opštim interesima umjesto nametnutih podjela čiji je jedini cilj opstanak na vlasti otuđene partijske elite.

Izvode iz Deklaracije je pročitala poslanica Draginja Vukasnović koja je navela da je taj dokument nastavak borbe za nužne promjene u Crnoj Gori.

Nosilac liste Građanski savez za promjene, Ivan Vujović, je rekao da je Vuksanović borbu za promjene već hrabro započela.

"Socijaldemokratska partija (SDP) i DEMOS zajedno sa slobodnim građanima i svim progresivim stukturama i pojedincima nude da ovu borbu nastavimo svi zajedno", naveo je Vujović.

On je rekao da je 27. maja njihova prva bitka i prvi izazov.

"Ponosan sam što makar i simbolički predvodim sve ove slobodne ljude našega saveza na izborima za Glavni grad", kazao je Vujović.

Predsjednik SDP-a, Ranko Krivokapić, je naveo da iako se Titograd više ne zove imenom pod kojim je doživio najveći ekonomsko socijalni prosperitet, to vrijeme je, kako rekao, imalo moral i vrijednosti i što je najvažnije poštenu vlast.

"Zbog tog vremena smo okupili građanski Savez za promjene i tu su građani spremni da budu građani sa evropskim principima. Promjene nikad niko nije zaustavio i one su neizbježne", kazao je Krivokapić.

Građanski savez za promjene je, kako je dodao, spreman da izađe na megdan i poharnicima u vlasti ali i nacionalistima u opoziciji.

"Imamo snage da stvorimo ono sto je evropska i građanska Crna Gora", poručio je Krivokapić.

Predsjednik Demos- Miodrag Lekić je naveo da očekuje da će Građanskom savezu prići i druge snage.

"Od Crne Gore ćemo napraviti modernu, evropsku državu koja će se mijenjati na bolje. Za Crnu Goru je ovaj Savez i novost zato što demistifikuje politiku. Podgorica je centar Crne Gore i siguran sam da ćemo sa ovim Savezom za promjene napraviti pravi pomak", zaključio je Lekić.

Kandidatkinja za odbornicu Saveza Tina Raičević je istakla da je upravo ovo naše proljeće.

"Ja nisam epizodna uloga u životima ovih koji sebe smatraju zvijezdama. Ja i svi mi smo zvijezde filma, naših zivota. Imamo pravo na uspjeh, na dobar posao, kvalitetno obrazovanje, efikasno zdravstvo, ravnopravnost, pravdu i pravičnost. Zato se borimo protiv onih koji nam ukidaju sva prava i mogućnosti na šta kao građani Podgorice i Crne gore imamo. Vjerujte u sebe, kao što ja vjerujem u vas" zaključila je Raičević.

Kako se navodi u Deklaraciji, onemogućavanjem dalje pohare narodnih dobara daće se doprinos jačanju crnogorske državnosti, koja je primarno ugrožena od partijske plutokratije.

"Imajući u vidu da je otuđena partijska elita prisvojila sve prerogative vlasti, zarobivši tako državu, posebno ćemo se posvetiti jačanju nezavisnosti i profesionalnosti institucija”, kaže se u Deklaraciji.

Kako bi spriječili da otpor prema vladajućoj kasti postane otpor prema državi instiraće se, kako se navodi, na snažnom zaokretu ka smanjenju društveno-ekonomskog raslojavanja i izgradnji pravednijeg društva, po uzoru na sandinavski model države blagostanja.

"Gradićemo sistem u kojem su mjerila kvaliteta stručnost i sposobnost, a ne partijska poslušnost", kaže se u Deklaraciji.

Svi kandidati za odbornike u Skupštini Glavnog grada potpisali su Deklaraciju kao ključni programski dokument Građanskog saveza za promjene.

Bonus video: