Šćekić: U nedjelju je početak kraja DPS-a

"E pa ja poručujem Demokratskoj partiji socijalaca – u Beranama ćete osjetiti svu snagu jedne i jedine Socijalističke narodne partije, naših prijatelja iz Demokratskog fronta, Srpske stranke, Ujedinjene Crne Gore i svih slobodnih Beranki i Beranaca", rekao je Šćekić
108 pregleda 206 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2018. 19:31h

Nosilac liste koalicije "Zdravo Berane" Dragoslav Šćekić poručio je da ta široka koalicija, Socijalističke narodne partije, Demokartskog fronta, Srpske stranke, Ujedinjene Crne Gore i Slobodnih građana, u ovom trenutku ima apsolutnu vlast u ovom gradu.

On je na završnoj konvenciji rekao da su i pored toga spremni da o eventualnoj saradnji razgovaraju sa svima onima koji nemaju ništa sa Demokratskom partijom socijalista (DPS). Lokalni izbori u Beranama održavaju se u nedjelju 4. februara.

"Osim predstavnika afere Snimak i liste demokartske partije socijalaca, po čemu su prepoznati, imamo i njihove političke plaćenike koji su spremni da zarad sitnih privilegija prodaju ime, obraz, čast i dostojanstvo. Ja im sa ovog mjesta poručujem – poštenije bi bilo da ste otvoreno stali sa DPS-om i njegovim satelitima, nego što glumite opoziciju. Vi ste političko dno i nećete dobiti glas ni od vaše porodice. Pročitani ste. Građani ovih prostora nikada nijesu voljeli političke špijune i izdajnike. Dobićete ono što zaslužujete – prezir i političko smetlište", kazao je Šćekić.

On je podsjetio da je sa istog mjesta sinoć, na konvenciji DPS, SD, BS, rečeno da ne znaju ko su im politički protivnici.

"E pa ja poručujem Demokratskoj partiji socijalaca – u Beranama ćete osjetiti svu snagu jedne i jedine Socijalističke narodne partije, naših prijatelja iz Demokratskog fronta, Srpske stranke, Ujedinjene Crne Gore i svih slobodnih Beranki i Beranaca. Ovdje je početak vašeg kraja, i vi ste toga svjesni", dodao je Šćekić.

On je kazao da DPS ne vrši vlast ni na državnom nivou, da nema svoju politiku, već da isključivo sprovodi naredbe Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata.

"Zato u startu imate dva mandata manje u ovom gradu, ali zato me baš briga. Ono što vam poručujem jeste – nećete vi vraćati Berane Crnoj Gori. Berane je bilo i biće Crna Gora. Vratićete vi privatnu državu i Beranama i Crnoj Gori. I vratićete sve one nekretnine, pare socijalcima i majkama, sve ono što ste oteli i uskratili i Berancima i građanima Crne Gore", kazao je Šćekić.

On je dodao da lokalni izbori u Beranama imaju posebnu važnost.

"U nedjelju se u našem gradu brani naša država. I zato moramo dati sve od sebe da odbranimo našu istinsku, pravu Crnu Goru. U nedjelju je početak kraja DPS-a", poručio je Šćekić.

Šćekić je najavio da se već od 5. februara nastaviti sa zacrtanim planovima.

"Nastavljamo sa praksom besplatne dodjele udžbenika, izgradićemo stambenu zgradu za penzionere, kao i zgradu za zaposlene u Opštini, obrazovnim ustanovama i MUP-u, izgradićemo stambenu zgradu za lica u stanju socijalne potrebe, realizovaćemo projekat izgradnje Dnevnog centra za osobe sa smetnjama u razvoju preko 27 godina, pristupićemo izgradnji Dnevnog centra za stariju populaciju, realizovaćemo projekat izgradnje gradske garaže, izgradićemo reciklažno dvorište i podzemne kontejnere. Izgradićemo most na Limu. Rekonstruisaćemo gradsku kapelu, urediti parking prostor, pristupiti rekonstrukciji i izgradnji Centra za kulturu kao i Stadiona malih sportova. Relaizovaćemo sve započete projekte", rekao je Šćekić.

On je pozvao građane da u nedjelju pokažu da im je Berane iznad svih interesa.

"Pošaljimo im poruku da grad nam cijenu. Sa osmijehom, ruku pod ruku sa drugom, prijateljem, bratom i sestrom. Svi do jednoga broj devet. Moramo oslobiditi Crnu Goru kao što smo oslobidili Berane", zaklljučio je Šćekić.

Kandidatkinja za odbornicu Vida Ivanović (DF) kazala je da su se Beranci prvi u Crnoj Gori oslobili pljačkaške, pokvarene i kriminalne organizacije DPS-a i da neće dozvoliti da oni dođu na vlast.

"Mi smo politički subjekt koji uz sebe ima toliko mladosti, snage, energije i ljepote, da može da pobijedi i mnogo jačeg konkurenta od oronulog i socijalno ugroženog DPS-a- Kada smo preuzeli vlast 2014. nije nam bilo lako. Nije lako na porušenim temeljima koje je iza sebe ostavila mafijaška DPS družina, podići i izgraditi nove. Ali mi smo uspjeli stvoriti temleje koje niko više ne može srušiti", kazala je Ivanović.

Na konvenciji su govorili i drugi odbornički kandidati, a u prvim redovima bili su lideri SNP Vladimir Joković i Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, kao i funkcioner Demokratskog fronta Milutin Đukanović.

Galerija

Bonus video: