"PROMJENA U POLITICI je NUŽNOST"

Profesor Stefan Đukić podržao platformu “Crno na bijelo”

"Ali ostaje pitanje - šta posle promjene? U tom smislu mi se 5 principa platforme “Crno na bijelo” čine kao dobar temelj”, naveo je Đukić na svom Tviter nalogu.

12875 pregleda 248 reakcija 48 komentar(a)
Đukić, Foto: Privatna arhiva
Đukić, Foto: Privatna arhiva

Profesor filozofije i kolumnista Stefan Đukić podržao je danas platformu “Crno na bijelo” koju su u prošlu subotu predstavili iz Građanskog pokreta URA, Građanskog saveza CIVIS uz podršku nezavisnih intelektualaca.

Oni su na predstavljanju kazali da je baza te platforme recept za dugo čekane promjene u Crnoj Gori.

“Više puta sam ovdje pisao da je promjena u politici nužnost (jer je promjena prirodno stanje svih stvari) i zato je nama nasušno potrebna promjena vlasti što prije. Ali ostaje pitanje - šta posle promjene? U tom smislu mi se 5 principa platforme “Crno na bijelo” čine kao dobar temelj”, naveo je Đukić na svom Tviter nalogu.

foto: Printscreen

On dodaje i da “kao i svaki princip, to su samo neke osnovne crte, ali crte od kojih valja poći i krenuti u dug proces demokratizacije koji nas čeka, kad-tad, te je bolje što prije da napravimo prvi korak”, navodi se u riječima podrške platformi “Crno na bijelo” profesora i kolumniste Stefana Đukića.

Preporučujemo za Vas