U Budvi ne mogu bilbordi "Ne damo svetinje"

Opštinsko preduzeće Mediteran reklame, odbacilo je zahtjev pozivajući se na stavku u Pravilniku da na bilbordu ne može biti sadržaj koji "vrijeđa bilo kog pojedinca, grupaciju, državu ili izaziva mržnju”

16964 pregleda 344 reakcija 132 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock

Bilbordi koji su juče osvanuli u više gradova Crne Gore na kojima piše “Ne damo svetinje”, a koje je postavilo Udruženje za budućnost Crna Gora, Srbija, Republika Srpska, nemaju odobrenje da budu i u Budvi.

Opštinsko preduzeće Mediteran reklame, kojim upravlja kadar Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović, kako nezvanično saznajemo, nije dozvolio zakupcu njihovih objekata da postavlja bilborde sa ovim sadržajem.

Privatnik koji je zakupio nekoliko bilborda uoči izbora zatražio je saglasnost da se oblijepe porukom "Ne damo svetinje", pomenutog Udruženja, što je Rađenović odbacio pozivajući Pravilnik preduzeća, kao i zakonske odredbe kojima je propisano kakav sadržaj može biti na bilbordima.

Jedna od stavki u Pravilniku ovog opštinskog preduzeća je da na bilbordu ne može biti sadržaj koji "vrijeđa bilo kog pojedinca, grupaciju, državu ili izaziva mržnju”.

Podsjećamo upravo na bilbordima u Budvi u proteklih dvije hodine objavljivano su sadržaji koji su izazivali ne samo negodovanja u Budvi, već je i država reagovala, posebno kada su bili oblijepljeni 2018. proslavljajući stotinu godina od kada je srpska vojska oslobodila Budvu. To je izazvalo potres u tadašnjoj vladajućoj koaliciji, a slično se dogodilo i prošle godine kada je najavljen dokazak Patrijarha srpskog Irineja, povodom obilježavanja “800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i svetosavlja u Crnoj Gori i Boki”.

Bonus video: