SDP o Pejoviću: Onaj koji treba da bude promoter vladavine zakona, upravo je sve suprotno

"Sigurno je da ovakve primjere naši evropski partneri više neće tolerisati i to će nam biti jasno poručeno kroz Strategiju proširenja na Zapadni Balkan koja će biti uskoro objavljena", poručili su iz SDP-a
13 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP
Ažurirano: 02.02.2018. 13:22h

SDP smatra nedopustivim da ministar u Vladi Crne Gore zadužen za evropske poslove bude osoba koja nezakonito pokriva više funkcija čime krši osnovnu evropsku vrijednost - vladavinu prava.

"Onaj koji treba da bude promoter vladavine zakona i širenja vrijednosti i standarda EU je upravo sve suprotno od toga. To pokazuje stvarnu „političku volju“ aktuelne vlasti za usvajanjem evropskih standarda koji se u praksi na svakom koraku pretvaraju u svoju suprotnost. Biti istovremeno ambasador, glavni pregovarač i ministar, sve suprotno zakonu, može samo u zemlji bezakonja u kojoj je partijski i pojedinačni interes vrhovni postulat. Da ne govorimo koliko je suštinski problematično da proces EU integracija, koji treba da bude proces čitavog društva, bude vodjen od partijskog vojnika koji će partijski interes uvijek staviti ispred državnog", navodi se u saopštenju SDP-a.

U saopštenju se dodaje i:

"Ministri lažni evropejci, koji brutalno krše zakon i oni koji proizvode skandale, od prepisivanja reforme obrazovanja do sramotnog ucjenjivanja ljudi kao što je afera „Snimak Berane-direktor škole“, su lična karta jedne vlasti i antipropaganda evropskog puta Crne Gore. Sigurno je da ovakve primjere naši evropski partneri više neće tolerisati i to će nam biti jasno poručeno kroz Strategiju proširenja na Zapadni Balkan koja će biti uskoro objavljena."

Bonus video: