Budva: Careviću, Radeviću i odbornicima zabranjen ulazak u Opštinu, obezbjeđenje dostavilo dokument o zabrani

Oni namjeravaju da predaju u skupstinšku sluzbu zahtjev da se Opština ne smije zadužiti 30 miliona eura koje budvanska OKG namjerava ponovo da uzme od građana

22531 pregleda 132 reakcija 50 komentar(a)
Jutros ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović
Jutros ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović

Nakon što privatno angažovano obezbjeđenje ni jutros nije dozvolilo Marku Batu Careviću i Krstu Radoviću da sa odbornicima uđu u zgradu opštine Budva, oni su se uputili prema službenom ulazu, gdje ih je takođe dočekalo privatno obezbjeđenje.

Oni namjeravaju da predaju u skupstinšku službu zahtjev da se Opština ne smije zadužiti 30 miliona eura koje, kako tvrde "budvanska OKG namjerava ponovo da uzme od građana".

Nikola Jovanović, šef kabineta Carevića insistira da se dozvoli ulazak, kao i odbornik DF-a Đordjije Vujović i odbornik SNP Krsto Rađenovic koji traže papir po kome se odbornicima ne dozvoljava ulazak u Opštinu.

Jovanović je kazao da sprječavanje odbornika da dođe na radno mjesto krivično djelo sprječavanje službenog lica u obavljanju službene dužnosti.

Privatno obezbjeđenje dostavilo je dokument koji je potpisao Vladimir Bulatović, za vrijeme dok je odlukom odborničke većine v.d. gradonačelnik, u kome je zabranjen ulaz u zgradu Opštine.

Đorđije Vujović iz DF je kazao da je u pitanju dopis koji je pravno neobavezujuć i zapitao kako on ne može da uđe u skupstinsku službu a u petak je ulazio Stevan Džaković.

Bonus video: