Hajduković: Katastrofalna vladavina DPS dovela Crnu Goru na samrtničku postelju

On smatra da bi Crna Gora, da je mudro, humano i patriotski vođena, pogotovo uz vizionarski projekat ekološke države, po kvalitetu života građana mogla biti evropsko i svjetsko čudo

24261 pregleda 462 reakcija 62 komentar(a)
Dragan Hajduković, Foto: Arhiva Vijesti
Dragan Hajduković, Foto: Arhiva Vijesti

Naučnik Dragan Hajduković najavio je da će, ukoliko skupi potreban broj potpisa, učestvovati na parlamentarnim izborima kao nosilac liste grupe građana. On kazao će na listi “Dragan Hajduković – Srećna, ponosna i ekološka Crna Gora” biti građani koji ne pripadaju nijednoj političkoj partiji.

"Odluku donosim sa velikim zakašnjenjem jer sam do posljednjeg trenutka čekao da postane potpuno sigurno da današnja opozicija nema ništa od duh pomirljivosti i saradnje nekadašnje Narodne sloge i velikog Liberalnog saveza", naveo je Hajduković u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je kazao da je prošlo 14 godina od referenduma na kome je obnovljena nezavisnost Crne Gore.

"Referenduma na kome sam glasao i ponovo bih glasao za samostalnu državu Crnu Goru, ali nažalost, šansa stvorena referendumom nije iskorišćena", rekao je Hajduković.

On smatra da bi Crna Gora, da je mudro, humano i patriotski vođena, pogotovo uz vizionarski projekat ekološke države, po kvalitetu života građana mogla biti evropsko i svjetsko čudo.

"Umjesto toga, katastrofalna vladavina Demokratske partije socijalista i njenih satelita je Crnu Goru dovela na samrtničku postelju, a svojim ukupnim djelovanjem opozicija je postala saučesnik u ubijanju Crne Gore", kazao je Hajduković.

On je rekao da će svi kandidati sa liste, koja je još u formiranju, potpisati deklaraciju kojom Crnu Goru i njen interes jasno stavljaju na prvo mjesto.

Hajduković je objasnio da se u deklaraciji navodi da kandidati za poslanike u Skupštini iskazuju snažnu i nepokolebljivu odanost pretvaranju Crne Gore u stvarno suverenu i ekološku državu.

On kazao da će se kandidati zakleti da će, uz puno poštovanje Ustava, uložiti svu energiju, znanje i ljubav da Crna Gora postane društvo srećnih i uspješnih porodica i pojedinaca, koji se ponose svojom istinski suverenom i ekološkom, državom blagostanja, znanja, humanosti, pravde, slobode i jednakosti.

"Želimo vječnu Crnu Goru, kvalitetnog života u harmoniji sa prirodom, prijateljski otvorenu prema svijetu, ali koja uvijek misli i odlučuje svojom glavom za dobro svih nas i naših potomaka”, navodi se u deklaraciji.

Hajduković je zamolio sve građane koji žele da mu pomognu na bilo koji način, potpisom, skupljanjem potpisa, predlaganjem kandidata za listu, da mu se najhitnije jave na email hajdukovic2020@gmail.com.

"Vjerujem da bih zbog moga znanja, humanizma, iskustva i ljubavi prema Crnoj Gori bio za Crnu Goru najkorisniji poslanik u Skupštini. Pomognite mi da zajedno ostvarimo realno mogući san i preporod: srećna, ponosna i ekološka Crna Gora", kazao je Hajduković.

Bonus video: