Gudrun Štajnaker podržala URA u Ulcinju

Štajnaker je, za vrijeme trajanja mandata, bila najglasniji zagovornik zaštite ulcinjske Solane i prostora Valdanosa
54 pregleda 21 komentar(a)
Dritan Abazović, Gudrun Štajnaker, Foto: Luka Zeković
Dritan Abazović, Gudrun Štajnaker, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.02.2018. 08:23h

Priroda je najveće bogatstvo Ulcinja. Zato je zaštita jedinstvenog prirodnog blaga Ulcinja, ulcinjske Solane, delte Bojane i Valdanosa važan, možda čak najvažniji zadatak ulcinjskih političara i ulcinjskog društva. URA ne samo da se suočava sa tim zadatkom, već je i spremna da konkretno radi na tome da se ta zaštita o kojoj je reč i realizuje, piše u otvorenom pismu bivše ambasadorke Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Štajnaker, u susret predstojećim lokalnim izborima u Ulcinju.

Štajnaker je, za vrijeme trajanja mandata, bila najglasniji zagovornik zaštite ulcinjske Solane i prostora Valdanosa, zbog čega je bila predložena za počasnog građanina najjužnije crnogorske opštine.

“URA se time zalaže i za održivi razvoj i budućnost svih stanovnika Ulcinja, a posebno mladih ljudi. U slučaju ulcinjske Solane - svijet gleda na grad Ulcinj i reakcije njegovih političara i građana. Evropska komisija i Evropski parlament traže zaštitu raznolikokosti životinjskog i biljnog sveta, prije svega prelijepih i često rijetkih ptica, ne samo flamingosa i pelikana”, ukazala je Štajnaker.

Štajnaker je za vrijeme svog mandata kao ambasadorke, javno podržala napore predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića da spriječi prodaju zemljišta Solane kumu predsjednika DPS-a, Veselinu Baroviću “koji je preko 15 miliona kvadratnih metara trebao da otkupi po cijeni od 5 centi po kvadratu”.

“Nadam se da će se građani Ulcinja založiti za budućnost svoga grada”, zaključila je Štajnaker u otvorenom pismu.

Bonus video: