Ranko Mišnić novi gradonačelnik Mojkovca: Cilj nove vlasti poboljšanje uslova života građana

Iz DF-a su poručili da Mišnić nema stručne kvalitete da bi mogao uspješno obavljati funkciju predsjednika opštine, ali će zbog jedne stvari, kako su kazali, imati razloga za zadovoljstvo
766 pregleda 5 komentar(a)
Ranko Mišnić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ranko Mišnić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.02.2018. 18:42h

Prvi čovjek Mojkovca u naredne četiri godine biće Ranko Mišnić iz DPS-a. Mišnić je nakon polaganja zakletve poručio da će cilj nove lokalne vlasti biti poboljšanje uslova života svih građana Mojkovca.

“Do tog cilja će se dolaziti intezivnim uticajem na razvoj privrednih djelatnosti, valorizacijom i korišćenjem svih potencijala. Konstantno ću se zalagati na kadrovskom ojačavanju lokalne uprave. Konačan efekat bi rezultirao povećanjem zaposlenosti i stvaranja ambijenta za ostanak mladih ljudi”, kazao je Mišnić.

Mišnić je najavio da će za razvoj opštine od velike važnosti biti i unapređenje poljoprivrede i turizma.

“Jedna od razvojnih šansi je i biznis zona u Babića-polju. Već u ovoj godini u saradnji sa Vladom Crne Gore biće infrastrukturno opremljena i spremna za potencijalne investitore. Za ovaj posao biće izdvojeno 500 hiljada eura”.

Izbor Mišnića podržalo je 19 odbornika DPS-a i SD-a, 11 odbornika DF-a, SNP-a i Demokrata bilo je protiv, dok je odbornik URE Ivan Ašanin bio uzdržan. Iz DF-a su poručili da Mišnić nema stručne kvalitete da bi mogao uspješno obavljati funkciju predsjednika opštine, ali će zbog jedne stvari, kako su kazali, imati razloga za zadovoljstvo.

“A da sve nije tako crno gospodine Mišniću, ja ću iznijeti jednu svoju ličnu impresiju, da će mi, meni lično u jednom malom dijelu biti drago, da će na čelu ove institucije poslije 73 godine doći čovjek iz jedne porodice koja baštini ravnogorsku tradiciju”, kazao je Nikola Baltić iz DF-a.

A Mišnić je poručio da će pomoći porodicama radnika fabrike oružja "Tara".

“Svakodnevno sam u komunikaciji sa njima i sve što treba u ovom momentu ćemo izaći u susret”, dodao je.

Mišnić je na poziciji predsjenika mojkovačke opštine zamijenio partijskog kolegu Dejana Medojevića.

Bonus video: