Carević ušao u Opštinu, Divanović nije želio da ga primi na razgovor

Carevića i lidera budvanskih Demokrata Mijomira Pejovića te odbornike DF i Demokrata jutros je ponovo na glavnom ulazu dočekao kordon privatnog obezbjeđenja i pripadnici interventne jedinice budvanske policije

38298 pregleda 294 reakcija 96 komentar(a)
Carević ispreed zgrade Opštine, Foto: Vuk Lajović
Carević ispreed zgrade Opštine, Foto: Vuk Lajović

Marko Carević, koga je nova odbornička većina predvođena DPS-om, SD, Crnogorskom i Stevanom Džakovićem, smijenila sa funkcije prvog čovjeka Budve, ušao je danas u zgradu Opštine, ali Nikola Divanović koji je voljom te iste većine sjeo u njegovu fotelju, nije ga jutros želio primiti da razgovor.

Carević je oko 9 časova, kada je dozvoljen ulaz građanima u Opštinu zajedno sa svojim šefom kabineta Nikolom Jovanovićem ušao u hol Opštine gdje se nalazi Građanski biro, ali mu nije bilo dozvoljeno da ode na sprat gdje je kancelarija Divanovića. Carević je kazao da je zatražio da se sretne sa Divanovićem kako bi se napokom suočili u četiri oka, međutim, dobio je odogovor da to nije moguće zbog zauzetosti Divanovića.

A Carevića i lidera budvanskih Demokrata Mijomira Pejovića te odbornike DF i Demokrata jutros je ponovo na glavnom ulazu dočekao kordon privatnog obezbjeđenja i pripadnici interventne jedinice budvanske policije.

Ulaz im u zgradu nije bio dozvoljen, iako su odbornici insistirali da uđu na svoja radna mjesta.

Pejović je upitao policijskog starješinu šta radi privatno obezbjeđenje na ualazu u zgradu.

"Da li su tebe birali građani ili nas da uđemo u Skupštinu Tvoje mjesto je u stanici policije, a ne u Skupštini opštine. Radnici Opštine i javnih ustanova ne primaju plate mjesecima da bi se vama iz privatnog obezbjeđenja isplaćivale dnevnice", kazao je Pejović.

Nikola Jovanović je kazao da neko mora da izda naredbu da je odbornicima zabranjen ulaz u zgradu Skupštine opštine .

"Da li je zabranjen ulaz ili ne. Vi ste ovdje nezakonito i vršite krivična djela jer nam ne dozvoljavate da radimo", kazao je Jovanović.

Carević je insistirao da mu se dozvoli da uđe u Opštinu da radi, jer radnici nijesu primili plate.

Nikola Jovanović: Na sceni politički revanšizam

Nikola Jovanović je kao primjer političkog revanšizma naveo i primjer komunalnog policijajca koji je otpušten.

"Otpuštaju ga na način što se "ništi“, ugovor o privremenim povremenim poslovim. To je novi termin novog jezika koji su oni uveli: nešto se ništi. Na kraju tog rješenja ne postoji čak ni pravo na pravnu pouku, ne postoji pravo na žalbu. Ovo najbolje oslikava šta rade. Oni su prijeki sud, oni vrše politički revanšizam, i oni su vjerujte u strahu, jer znaju da će nakon 30. avgusta u ovu Opštinu moći da dođu jedino kao građani i da nikada više neće biti vlast

On je dodao da je Budva, metropola turizma pretvorena u metropolu policije , kvaziobezbjeđenja, pretorijanske garde koja čuva organizovana kriminalna grupa (OKG).

Jovanović
Jovanovićfoto: Vuk Lajović

"Ta OKG na sve načine pokušava da opljačka građane Budve. Za ove tri i po godine vlast koja je legalno osvojila izbore je uspjela da vrati više od 30 miliona eura duga OKG, duga koji je napravljen kriminalom, korupcijom, otimačinom , ratznim kombinacijama i dividendama. Sada planiraju da dizanjem ruku zaduže građane 30 miliona eura, odnosno 1.500 eura svakog građana i to bez pravnog osnova da bi kriminalni novac završio na off šor destinacijam i Mila Đukanovića i Brana Gvozdenovića i ostali čelnika DPS. U tih 30 miliona eura njihovog duga nalazi se 15 vrtića koje smo mogli da izgradimo, pet bolnica sa porodilištima koje smo mogli da izgradimo za Budvane“, kazao ej Jovanović

Vuk Jovanović: Budimo ljudi – ujednjinjenje kompletne opozcije

Mladi glumac Vuk Jovanović jutros je došao ispred kordona privatnog obezbjeđenja sa još deset članova mladih SNP Budve i pozvao cijelu opozciju na ujedinjenje.

„Mlada Budva SNP poziva kompletnu opozciju na ujedinjenjeMoja malenkost , niti bilo ko drugi nijemso dostojni citata patrijarha Pavla, ali ako je ikada bio momemant, onda je taj momenat sada- budimo ljudi. Nisam političar, ali molim sve one koji jesu, da ovoga puta dobro , vrlo dobro, razmisle o našoj budućnosti. Kada kažem našoj, mislim na mladost ovoga grada, na mladost ove države“, poručio je Jovanović

Upravna inspekcija provjerava zaposlenja Kažanegre, Kuč i Vukadinovića

Upravna inspekcija po nalogu Ministarstva javne uprave, a na zahtjev kluba odbornika Demokrata , trebalo bi danas da izvrši vanredni inspekcijski nadzor . Demokrate su još 15. jula zatražile da inspekcija da urgentno djeluje, kao što je to uradila kada je i sa policijsom 17. juna ušla u zgradu Opštine i uhapsila gradske čelnike i instalirala nelegitimne predstavnike .

Odbornik u SO Budva Milo Duletić uputio je Inicijativu za sprovođenje vanrednog inspekcijskog nadzora Upravnoj inspekciji i glavnoj inspektorki Jeleni Pajković, da se prekontroliše kako je Divanović donio rješenja rješenje o imenovanju v.d. sekretarke Sekretarijata za društvene djelatnosti i v.d. sekretara Sekretarijata za investicije Tanje Kažanegra i Dragana Vukadinovića, kao i odnornicu DPS Snežanu Kuč za koordinatorku Sekretarijata za loklanu samoupravu.

Demokrate tvrde da je prekšren zakon, te u prijavi taksativno naveli koji su propusti izvršeni.

Divanović je u dopisu upućenom Kuč, najavio dolazak inspekcije i naložio da se na uvid dostave sva dokumenta

Bonus video: