Opština Tivat: Izmirili smo sve dospjele obaveze

"Opština Tivat pozitivan primjer prijavljivanja i izmirivanja poreskih obaveza”. No to, naravno, nije slučaj, jer iza svega stoji očigledna namjera da se Opština Tivat diskredituje, da se o njenom radu izvještava uz korišćenje mnoštva “nezvaničnih informacija”

4394 pregleda 1 komentar(a)
Kusovac, Foto: Opština Tivat
Kusovac, Foto: Opština Tivat

Iz Službe predsjednika Opštine Tivat Siniše Kusovca reagovali su povodom teksta “Junsku platu isplatili bez poreza i doprinosa”, objavljenog 22. jula.

“Opština Tivat je izmirila sve prijavljene i dospjele obaveze prema Poreskoj upravi, uključujući i obaveze koje se odnose na isplatu junskih zarada zaposlenih u lokalnoj upravi. U toj rečenici je sva istina i ta je rečenica jedino što se može reći nakon gotovo cijele strane novinarskog teksta na ovu temu. Dakle, Opština Tivat ne duguje Poreskoj upravi, na žalost autora teksta, i prepoznata je kao jedan od najurednijih obveznika i to već godinama. Novinaru je upravo činjenica o izmirenju obaveza potvrđena i od strane Poreske uprave, pa je naslov cijelog teksta mogao biti i drugačiji, recimo:

Opština Tivat pozitivan primjer prijavljivanja i izmirivanja poreskih obaveza”. No to, naravno, nije slučaj, jer iza svega stoji očigledna namjera da se Opština Tivat diskredituje, da se o njenom radu izvještava uz korišćenje mnoštva “nezvaničnih informacija”, uz upotrebu uličnog žargona, pa je tako “ekipa novac našla” i slično.

Imajući u vidu mnoštvo aktuelnih i značajnih tema, kao i izazove poslije izbijanja pandemije, sa kojima se i Opština Tivat suočava, zaista je degutantna malicioznost sa kojom se prati rad Opštine.

Ovakvim i sličnim senzacionalističkim tekstovima neosnovano se narušava ugled Opštine Tivat, stvara se iskrivljena slika stvarnosti, a pravo javnosti da zna je zloupotrebljeno”, piše u reagovanju.

Bonus video: