"Redovno vodosnabdijevanje u posljednjih 20 dana prava rijetkost"

Maslovar: Aprcoviću, kako oprati ruke bez vode?

Kaže da preporuku NKT-a da se redovno peru ruke ne bi trebalo dodatno pojašnjavati

2254 pregleda 5 komentar(a)
Maslovar, Foto: Socijalisti Crne Gore
Maslovar, Foto: Socijalisti Crne Gore

Član kotorskog odbora Socijalista, Branimir Maslovar rekao je da je u kotorskim naseljima Dobrota, Orahovac, Perast i Risan redovno snabdijevenje vodom u poslednjih 20 dana prava rijetkost.

"Takozvani predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović nedavno se pohvalio kako je sa Opštinom Tivat „završio“ isporuku vode za golf igralište koje se nalazi u jednom luksuznom turističkom kompleksu, te da bi naredne godine mogli očekivati golf teren sa 18 rupa u nesporednoj blizini Kotora. Ovo je za građane Kotora „odlična vijest“, jer možda nakon što je završio sa tom obavezom stigne da se pozabavi i vodosnabdijevanjem u opštini čiji je predsjednik, doduše nelegalni", rekao je Maslovar.

Kaže da preporuku NKT-a da se redovno peru ruke ne bi trebalo dodatno pojašnjavati.

"Međutim, u kotorskim naseljima Dobrota, Orahovac, Perast i Risan to je lakše reći nego učiniti, jer je redovno snabdijevenje vodom u poslednjih 20 dana prava rijetkost. Jedini izuzetak, svakako ne slučajno, bio je 13. jul. Od početka jula, u ovim djelovima kotorske opštine restrikcije su redovne. Vode nema od ponoći do 6 sati ujutro, kao i od podne do tri, odnosno 9 od 24 sata u toku dana. Doduše, neki imaju vodu, ali slanu kao na područja Sv. Vrača. Ostali djelovi opštine pošteđeni su, za sad, ove muke, jer je dio kotorskog vodovodnog sistema priključen na regionalni vodovod."

Maslovar kaže da se drugi dio opštine, koji nije priključen, nalazi u dramatičnom stanju.

"Prema riječima samog Aprcovića, gubici na mreži iznose fascinantnih 84 procenta. Ako Aprcović nije u stanju da obezbijedi smanjenje gubitka vode na mreži, onda neka obezbijedi dodatne količine iz Regionalnog vodovoda, jer je isporuka vode stanovništvu obavezna i ne može se građaninu uskratiti. Nedopustivo je da, u sred epidemije koronavirusa, u toku koje se poseban akcenat stavlja na pranje ruku, stanovnici Kotora su primorani da higijenu održavaju kao prije 100 godina. Da stvar bude još gora, prvi čovjek lokalne vlasti kaže da zna da postoje divlji priključci, mjerači protoka nisu ugrađeni, a gubici su dva do tri puta veći nego u Njemačkoj, ali, prema njegovoj tvrdnji, ovim se problemima bave veoma ozbiljno. Ako je to tačno, šta bi tek bilo sa nama da se bave neozbiljno", zaključio je Maslovar.

Preporučujemo za Vas