Demokrate: Neznalice iz DPS-a nastavljaju da demonstriraju neznanje na svakom koraku

Oni su dodali da samo u samo u autokratskim režimima kakav je na snazi u Crnoj Gori, može se dogoditi da oni koji utvrđuju rezultate izbora, nisu u stanju da obezbijede elementarnu zakonitost sopstvenog rada

6739 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

I Državna izborna komisija je potvrdila da izbornim procesom u Kotoru upravljaju neznalice iz DPS koje su direktni proizvod pajser demokratije, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Isti oni koji su pasjerom obijali prostorije SO Kotor, danas rukovode OIK Kotor. Tako je DIK usvojio prigovor predsjednika OO Demokrata Kotor Vladimira Jokića u vezi činjenice da OIK Kotor nije postupio u skladu sa članom 13 stav 2 Zakona o izboru odbornika i poslanika kojim je propisana imperativna obaveza opštinskih izbornih komisija da u roku od 72 sata od dana donošenja odluke o raspisivanju izbora, utvrde i objave izborni kalendar svih rokova za sprovođenje izbornih radnji predviđenih izbornim zakonodavstvom", kaže se u saopštenju.

"Da se ne radi samo o bezakonju već i o apsolutnom neznanju, konstatuje i Državna izborna komisjija u dopisu upućenom OIK Kotor u kome stoji: “Uvidom u tekst Kalendara na Komisiji je primjećeno da isti obiluje nedostacima kako u suštinskom tako i u formalnom smislu. Komisija je utvrdila da je Kalendar nepotpisan, neopečaćen, nedatiran te da u njemu nisu propisane sve izborne radnje koje Kalendar treba da sadrži. Takođe, Komisija je uočila da pojedini rokovi u Kelendaru nisu utvrđeni u skladu sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika”, kaže se u saopštenju.

Oni tvrde da su ovakav javašluk, odsustvo odgovornosti i nevjerovatan nivo neznanja direktan proizvod politike DPS-a.

"Neznalice koje su na vlast u Kotoru došle pajserom nastavljaju da demonstriraju neznanje na svakom koraku. Nas ne čudi da DPS dvojac na čelu OIK Kotor pokazuje ovakvo neznanje, medjutim, korisno je to još jednom prezentovati cjelokupnoj javnosti", kaže se u saopštenju.

Oni su dodali da samo u samo u autokratskim režimima kakav je na snazi u Crnoj Gori, može se dogoditi da oni koji utvrđuju rezultate izbora, nisu u stanju da obezbijede elementarnu zakonitost sopstvenog rada.

Bonus video: