"u jeku korona krze potpisali ugovore za kupovinu luksuznih automobila, a odbili pomoći nemoćnima"

Demokrate Kolašin: Novca za đake nema, za luksuz Bulatovića i koalicije DPS- SD- i Grupe birača ima

Oni su saopštili da je Demokratska Crna Gora prilikom usvajanja Budžeta za 2020. godinu tražila da se opredijele sredstva da svi kolašinski đaci dobiju besplatne udžbenike i pribor, što je iznosilo nekih 50.000 eura, iz koalicije DPS-SD-GB su, kako kažu, odbili predlog uz obrazloženje da novca nema i da su populisti

21522 pregleda 38 reakcija 37 komentar(a)
Demokrate Kolašin, Foto: Demokrate
Demokrate Kolašin, Foto: Demokrate

Da je kolašinska DPS-SD-GB vlast neodgovorna i rasipnička pokazalo se bezbroj puta, ali da će u jeku koronavirusa i ekonomske krize koja potresa Crnu Goru, potpisati ugovore za kupovinu dva službena automobila u vrijednosti od 50.000 eura je i više nego nevjerovatno, saopšteno je iz OO Demokrata Kolašin.

"Milosav Bato Bulatović je, u ime Opštine Kolašin, zaključio dva ugovora za kupovinu službenih automobila, jedan od 32.000 a drugi od 18.000 eura i time pokazao odnos aktuelne vlasti prema novcu svih građana Kolašina", saopštili su iz ovog političkog subjekta.

Oni su dodali da samo škoda koju će koristiti Bulatović košta 30.000 eura, a karakteristike koje su tražene od ponuđača su više nego luksuz za prosječnog građanina Crne Gore.

"Od kožnih sjedišta, preko grijača sjedišta i stakala, parking senzora, navigacije itd su samo neke od karakteristika koju je automobil morao imati da bi zadovoljio nezasite apetite lokalnih vlastodržaca", kaže se u saopštenju.

Oni su saopštili da je Demokratska Crna Gora prilikom usvajanja Budžeta za 2020. godinu tražila da se opredijele sredstva da svi kolašinski đaci dobiju besplatne udžbenike i pribor, što je iznosilo nekih 50.000 eura, iz koalicije DPS-SD-GB su, kako kažu, odbili predlog uz obrazloženje da novca nema i da su populisti.

"Kada smo tražili da se poveća podrška za stara i nemoćna lica za svega par hiljada eura obrazloženje je bilo isto, nema para, sada je jasno i zbog čega, za našu djecu, stare i nemoćne nema, ali za luksuzne automobile sa kožnim sjedištima ima", kaže se u saopštenju Demokrata.

Oni dodaju da kada kolašinska privreda grca u problemima zbog novonastale situacije, kada su i zimska i ljetnja turistička sezona propale, mnogo bi pametnije bilo da se taj novac opredijelio za podršku onim privrednicima kojima je pomoć najpotrebnija.

"Osim što se od 50.000 eura mogle kupiti knjige i pribor za sve kolašinske đake, mogla se odraditi projektna dokumentacija za jedan ili dva kapitalna projekta, za recimo gradsku tržnicu koja se nalazi u očajnom stanju, Spomen dom, neku ulicu itd", kaže se u saopštenju Demokrata.

"To nije ni za očekivati od onih koji 30 godina na svakom koraku uzimaju a ništa ne daju Crnoj Gori i svim njenim građanima", zaključeno je u saopštenju.