SDP Ulcinj: Vladajuća garnitura sprovela najkriminalniju privatizaciju

"Promijenićemo stanje svih građana koje je sada potcjenjivačko, degradirajuće, i eksploatatorsko u ekonomskom smislu, diskriminatorsko u finansijskom, političkom, kulturnom, obrazovnom smislu"
5 komentar(a)
Albina Osmani Markašević, Foto: SDP Ulcinj
Albina Osmani Markašević, Foto: SDP Ulcinj
Ažurirano: 01.02.2018. 14:30h

Socijaldemokratska partija će se na ovim izborima angažovati za veći nivo funkcionalnosti lokalne uprave. Gradeći stabilnije, efikasnije i transparentnije institucije vlasti, sposobne za pružanje kvalitetnijih usluga-servisa građanima, saopštila je Albina Osmani Markašević, kandidatkinja za odbornicu liste “SDP – Ranko Krivokapić – Da oživi Ulcinj”.

Ona navodi da će SDP oživjeti Ulcinj.

"Promijenićemo stanje svih građana koje je sada potcjenjivačko, degradirajuće, i eksploatatorsko u ekonomskom smislu, diskriminatorsko u finansijskom, političkom, kulturnom, obrazovnom smislu, isto tako u medijima i sportu od strane lokalne i centralne vlasti. Mi ćemo promijeniti proces upravljanja i način vladanja, zaustavićemo jednom za vazda praksu da se iz Podgorice upravlja Ulcinjom na nepotistički i nedemokratski način. Mi na ove izbore izlazimo kako bi promijenili način rada, nećemo raditi ništa krišom, za sopstvene interese i koruptivnim radnjama, nećemo staviti blagajnu opštine u službi predsjednika i partije koje predstavlja, uspostavićemo standarde transparentnosti, kontrole, dostojanstva i ponosa u upravljanju opštinom, kroz direktnu komunikaciju sa građanima", navodi Osmani Markašević.

Ona dodaje da im je cilj da unaprijede lokalnu samoupravu, "koja je potcijenjena, politizovana, nasposobna da odgovori svojim obavezama, u nedostatku punog kapaciteta da bude u službi građana".

"Povećaćemo političku i finansijsku autonomnost, da bi unaprijedili ovaj proces, kao proces koji može stabilizirati i oživjeti Ulcinj, za dobrobit svih građana. Ova dosadašnja neuspješna vlast, doprinijela je samo pogoršavanju demokratske atmosfere, krajnjoj politizaciji svih institucija, sve većom korupcijom, produbljavanju neravnomjernog razvoja i povećanjem siromaštva i nezaposlenosti. Mi ćemo se dosljedno boriti protiv svih gore pomenutih negativnih pojava koje su nam donijele partije na vlasti, naglašenim nepotizmom, urbanom mafijom, nelegalnom gradnjom. Zaustavićemo političko predstavljanje iz kriminalnog miljea, zloupotrebe mandata radi koristi manjih zatvorenih grupa. Unaprijedićemo položaj žena u svim sferama društvenog i političkog života."

Osmani Markašević navodi i da je "vladajuća garnitura, pod maskom međuetničkih tenzija sprovela je najkriminalniju privatizaciju od svih zemalja u tranziciji".

"Sprovela je pljačku stoljeća javne svojine i tako obične građane dovela u neobičan položaj. Ova vlast se pretvorila u kovača nesreće. Decenijama grade ličnu sreću na nesreći cijelog stanovništva. Oni su tipičan primjer kako se patriotizam pretvara u novac i njihove bliske interese pojedinca i klanova. Na redovima naše liste imamo mudre, poštene, vizionarske ljude, imamo pristojne predstavnike, ljude koji kao životni i profesionalni ideal imaju vašu zastupljenost. SDP vam nudi iskrenu, istinsku ekonomsku, razvojnu ponudu, stoga poštovani birači, uoči ovih izbora, potrebno je razumjeti važnost vašeg glasa, a ne pasti na plijen raznih manipulacija, nema tog novca, uslovljavanja i praznih obećanja kojima se mogu kupiti dostojanstvo i slobodna uvjerenja građana. Zato glasajte kandidate dostojne vašeg glasa, one koji su odgovorni i koji nemaju “hipoteke” kod gospodara u centralnoj vlasti! Glasajte SDP! Partiju koja je dokazala da nijedna vlast nije važnija od života, dobrobiti, slobode i prava svih građana", zaključuje se.

Bonus video: