U Kotoru partije još "vagaju" kako će nastupiti

Vjerujem u naš odličan rezultat i da će se nakon izbora u Kotoru uspostaviti vlast bez DPS, koju će dominantno predvoditi Demokrate”, kazao je "Vijestima" predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Kotor Vladimir Jokić

13086 pregleda 11 komentar(a)
Kotor, Foto: Pixabay
Kotor, Foto: Pixabay

U Kotoru još nije izvjesno kako će političke partije nastupiti, jer su u toku dogovori.

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Kotor Vladimir Jokić kazao je da će Demokrate naredne nedjelje donijeti odluku o načinu nastupa na lokalnim izborima.

“Za sada, razmišljam o tome da predložim samostalan nastup u Kotoru. Vjerujem u naš odličan rezultat i da će se nakon izbora u Kotoru uspostaviti vlast bez DPS, koju će dominantno predvoditi Demokrate”, kazao je “Vijestima” Jokić.

Građanski pokret URA, kako je saopšteno, još obavlja dogovore o načinu izlaska na izbore u Kotoru, kao i Socijalisti, koji će, kako je kazao predsjednik Socijalista Kotora Branko Baćo Ivanović, odluku o načinu nastupa donijeti u narednih 10 dana.

“Kandidati sa liste Socijalista u svakom slučaju biće osobe koje su dosadašnjim radom i ugledom koji uživaju u našem gradu dokazale i pokazale da im se može vjerovati”, kazao je Ivanović.

On je istakao da dobro znaju koji problemi muče Kotorane i da su spremni da ih rješavaju:

“Godinama se od Kotora uzimalo. Vrijeme je da se ponovo radi u njegovu korist”.

Predsjednica Demokratske srpske stranke (DSS) Dragica Perović kazala je da se vode intenzivni razgovori u opštinskom odboru partije o prispjelim i potencijalnim ponudama.

“Što u suštini znači da je u svakom slučaju u pitanju koalicioni nastup sa opozicionim strankama čije političko djelovanje ne korespondira, u bilo kom smislu, sa DPS-om. Iskreno se nadam da ćemo izdogovarati najbolje rjesenje i da ćemo našem članstvu i potencijalnim biračima ponuditi najbolja kadrovska rješenja, što će ih dodatno stimulisati da 30. avgusta masovno izađu na birališta i svojim glasom doprinesu formiranje vlasti bez DPS-a i njihovih tradicionalnih saradnik partija”, kazala je Perovićeva.

Iz DPS-a je saopšteno da će aktuelni predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović biti nosilac liste DPS-a, dok će Socijaldemokrate izaći samostalno i uskoro se očekuje predaja liste za izbore u Kotoru.

Bonus video: