Moguć zajednički nastup SNP-a i DF-a na lokalnim izborima u Andrijevici

U proteklom četvorogodišnjem periodu, DPS je neprikosnoveno vladao sa čak 20 odborničkih mandata

15736 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Opština Andrijevica
Foto: Opština Andrijevica

U susret lokalnim izborima u Andrijevici još se niko zvanično ne izjašnjava kako će i sa kim izaći “na crtu“, ali se nezvanično čuje da će DPS pokušati da zadrži dosadašnju apsolutnu vlast izlazeći u koliciji sa Socijaldemokratama (SD).

U proteklom četvorogodišnjem periodu, DPS je neprikosnoveno vladao sa čak 20 odborničkih mandata.

Oni su u koaliciju uzeli jednog odbornika SD-a, dok su opozicija u lokalnom parlamentu bili SNP i DF sa po pet odborničkih mjesta.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti“, ove dvije partije iz sadašnje opozicije na lokalnim izborima mogle bi da nastupe zajedno, dok bi Demokratska Crna Gora izašla samostalno.

Andrijevica je sve do 2011. godine bila neprobojni bedem opozicionih partija.

Politička kriza započela je odmah nakon lokalnih izbora u maju 2010. godine, na kojima su DPS i koalicija “Bolja Crna Gora“ (SNP i DF) osvojili po petnaest mandata, dok je jedan mandat osvojila SDP. Odbornik te partije Veselin Radenović se tada neočekivano priklonio koaliciji “Bolja Crna Gora“, tako da je SNP sa partnerima zadržao vlast. Radenović je isključen iz SDP, ali je zadržao odbornički mandat.

Kasnije su, međutim, prelaskom odbornika Pokreta za promjene (PZP) Uroša Čukića, koji je mandat dobio unutar koalicije Bolja Crna Gora, u klub DPS-a, stvoreni uslovi da DPS ipak preuzme vlast, što je i učinjeno u junu 2011.

Bonus video: