Demokrate: Jelušić i Divanović usisavanjem satelita potvrdili raspad DPS -a

"Doprinos DPS-a teoriji političkih nauka je i do sada bio impozantan, ali ovo što su Predrag Jelušić i Nikola Divanović uspjeli da naprave od svoje partije u Budvi je zaista vrijedno da se nađe u naučnim časopisima i studijama, čak i van našeg kontinenta”, navodi se u saopštenju opštinskog odbora Demokratske Crne Gore.

7040 pregleda 29 reakcija 22 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Budvanske Demokrate poručile su da odluka DPS o stvaranju koalicije sa satelitima potvrđuje da je ta partija na čelu sa Preragom Jelušićem I Nikolom Divanovićem u Budvi suočena sa raspadom

“DPS Budva se odlučio da javnosti Budve i Crne Gore na svom primjeru prezentuje „efekat crne rupe“. Naime, pala je odluka da se „usisaju“ svi dosadašnji sateliti jer su sve bonuse da zavaraju i prevare glasače ispunili 2016. Tako su odlučili da na jedinstvenu listu prime Crnogorsku, SD i LP. Činjenica je da će pomenuti sateliti na izbornoj listi dobiti više odborničkih kandidatura nego što ukupno imaju članova, a u isto vrijeme će DPS suočen sa raspadom sopstvene partije na lokalnom nivou svojim satelitima ustupiti više mjesta na listi nego sebi, što je stvarno još jedan presedan u praksi u savremenim političkim sistemima. Doprinos DPS-a teoriji političkih nauka je i do sada bio impozantan, ali ovo što su Predrag Jelušić i Nikola Divanović uspjeli da naprave od svoje partije u Budvi je zaista vrijedno da se nađe u naučnim časopisima i studijama, čak i van našeg kontinenta”, navodi se u saopštenju opštinskog odbora Demokratske Crne Gore.

Kako dodaju “osim što je to rezultat ozbiljnih kadrovskih problema i beznađa uslijed saznanja da ih čeka fijasko na lokalnim izborima, ova odluka je došla i kao logičan slijed događaja u poslijednje vrijeme u kome su uspjeli da „iscijede“ sav preostali kapacitet svojih satelita”. “Tako da su odlučili da izbjegnu totalnu katastrofu kandidovanjem posebnih lista Crnogorske, SD-a i LP-a i u poslijednjem momentu su im otvorili vrata svoje crne rupe, koja ih dalje vodi u političku istoriju. Sa sve Stevanom Džakovićem.Suočeni sa ozbiljnom poteškoćom da sastave i sakupe 33 imena za izborne liste, a posebno suočeni sa činjenicom da im je cenzus misaona imenica, odlučili su se da svi zajedno ispjevaju labudovu pjesmu u Budvi”, ističu u ovoj partiji i dodaju:

“Čak i najveći puleni budvanskog OKG-a Lazar Rađenović, Milena Marović Bogdanović, Miloš Marović, Aleksandar Tičić, Boro Lazović, Milenko Medigović i Đorđe Medin su odlučili da se ovih dana aktiviraju i pokušaju da DPS-u vrate „staru slavu“. Sada su potpomognuti „novim valom“ Vladimirom Bulatovićem, Anđelom Borilović, „budvanostalgičarkom“ Milicom Petričevićem i Petrom Ivkovićem. S tom razlikom što će ovim prvima ovo biti ko zna koji put da pljačkaju i zadužuju Opštinu Budva, a ovi novi će imati „vatreno krštenje“.Summa summarum, DPS i sateliti su uspjeli zloupotrebom institucija, angažovanjem kriminalaca iz privatnih obezbjeđenja i kršenjem gotovo 70 odsto odredaba Ustava Crne Gore da udju u Opštinu, a iz nje će za mjesec dana izaći hemijskom i voljom naroda koji su još jednom pokušali da ponize”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: