"Kemp pohvalila transparentnost MUP-a i intenzitet saradnje sa civilnim sektorom"

Nuhodžić kojii je ambasadorku primio u oproštajnu posjetu, je kako je saopšteno, zahvalio ambasadorki Kemp na predanom radu i ličnoj posvećenosti unapređenju bilateralne saradnje dviju zemalja, kao i snaženju ukupnih kapaciteta Crne Gore da odgovori zahtjevima na putu evropskih integracija

3565 pregleda 16 komentar(a)
Nuhodžić i Kemp, Foto: Gov.me
Nuhodžić i Kemp, Foto: Gov.me

Crna Gora i Velika Britanija ostvaruju kvalitetnu policijsku saradnju, a njenom jačanju je posebno doprinijela intenzivna razmjena informacija u borbi protiv organizovanog kriminala, kaže se u zajedničkom saopštenju ministra unutrašjih poslova Mevludina Nuhodžića, i ambasadorke Velike Britanije u Crnoj Gori, Alison Kemp, koju je primio u oproštajnu posjetu.

U prilog tome govore i zajedničke akcije crnogorske i britanske policije, u kojima je zaplijenjena značajna količina narkotika,kaže se u zajedničkom saopštenju.

Nuhodžoć je, kako je saopšteno, zahvalio ambasadorki Kemp na predanom radu i ličnoj posvećenosti unapređenju bilateralne saradnje dviju zemalja, kao i snaženju ukupnih kapaciteta Crne Gore da odgovori zahtjevima na putu evropskih integracija.

"Ukazao je na značaj kontinuirane podrške koju Velika Britanija pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova, naročito u pravcu bolje tehničke opremljenosti Kriminalističke policije. Posebnu zahvalnost uputio je ambasadorki za ekspertsku i finansijsku pomoć u realizaciji projekata borbe protiv nasilja u porodici i sklapanja dječijih brakova", kaže se u saopštenju.

Dalje dodaju da je Kemp je zahvalila ministru Nuhodžiću na prijateljskom prijemu tokom njenog mandata i ocijenila da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u oblasti vladavine prava.

"Pohvalila je transparentnost Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i intenzitet saradnje sa civilnim sektorom. Takođe, ambasadorka je potvrdila spremnost Velike Britanije da nastavi sa pružanjem podrške daljem unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije na planu suzbijanja svih oblika kriminala", kaže se u zaključku saopštenja.

Bonus video: